Mitrović u TOP 10 golgetera koje su Srbi ikad imali!

Prestigao Dragana Džajića, poravnao se sa Zlatkom Vujovićem!

Fudbal 11.06.2019 | 10:38
Mitrović u TOP 10 golgetera koje su Srbi ikad imali!
Od pre nekoliko dana Srbija ima špica Real Madrida, a od ponedeljka veče ima i novog fudbalera na listi deset najboljih golgetera državnog tima, otkako se „tera lopta“, bez obzira koje granice da su u pitanju. Probio se Aleksandar Mitrović u odabrano društvo, u deset najefikasnijih strelaca naše reprezentacije svih vremena.

Dva gola u razmaku od 14 minuta dao je napadač Fulama na kvalifikacionoj utakmici sa Litvanijom. Najpre na pas Saše Lukića i smušene intervencije gostujuće odbrane, potom na dodavanje DušanaTadića. Ukupno 25 pogodaka u dresu selekcije Srbije, čime se „odlepio“ od Dragana Džajića i poravnao sa Zlatkom Vujovićem na desetom mestu rang liste fudbalera koji su najčešće tresli mreže za našu reprezenatciju.

Ono što je u celoj priči pohvalno jeste da je do TOP 10 Mitar stigao za „samo“ šest godina staža u reprezentaciji. Od tih 25 preciznih hitaca čak 18 ispalio je pod selektorskom palicom Mladena Krstajića. A kako tek u septembru puni 25 godina i realno su pred njim još bar četiri ciklusa (po dva za Mundijal i EP), sasvim dostižno deluje da se na listi pomeri daleko napred. Ako ovako nastavi da puca, nema sumnje da će pre ili kasnije ostati najbolji strelac u istoriji reprezenatcije, oboriti rekord Stjepana Bobeka, koji je u periodu od 1948. do 1956. dao 38 golova za staru Jugoslaviju.

Između Bobeka i Mitrovića nalaze se: Milan Galić, Blagoje Marjanović, Savo Milošević (po 37), Rajko Mitić(32), Dušan Bajević (29), Todor Veselinović (28), Borivoje Kostić, Predrag Mijatović (po 26) i pomenuti Zlatko Vujović (25).

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar