Чишћење! Армији 50. шампионска титула!

Химки почишћен и у трећој утакмици финала ВТБ лиге у гостима са 80:62.

Кошарка 11.06.2019 | 09:41
Чишћење! Армији 50. шампионска титула!
Након освојене европске круне прошлог месеца, кошаркаши московског ЦСКА потврдили су вечерас епитет и најбољег клуба на руским просторима освајањем 50. шампионске титуле у историји клуба. Чак 25 пута у последњих 27 година, од распада СССР-а, пехар намењен најквалитетнијем кошаркашком тиму у Русији припао је Армејцима који су наставили да доминирају.

Ни у трећој утакмици финала плеј-офа ВТБ лиге Химки им није био до колена, а ново шампионско славље пуленима Димитриса Итудиса и њиховим фановима уприличено је на непријатељској територији, односно на терену Химкија који је поражен са 80:62 за коначних 3:0 у серији.

И ова утакмица била је пресликана као две претходне, па је Химки лако почишћен. Кори Хигинс је био најефикаснији појединац утакмице са 23 поена у својој последњој утакмици у дресу ЦСКА пошто ће од лета каријеру наставити у Барселони. Отело Хантер је додао 15 поена уз осам скокова, док је Никита Курбановуз 12 кошева имао шест скокова и пет асистенција.

ЦСКА је доминирао у првом полуврмену које је решио у своју корист са 43:28 и држао је разлику до самог краја не пруживши прилику ривалу да им се приближи на једноцифрену разлику. Код Химкија ни данас није било најбољих - Алексеја Шведа и Јаниса Тиме - а најефикаснији су били Виктор Зајцев са 22 поена и осам скокова, као и Џордан Мики који је убацио 15 кошева. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс  

Коментари / 0

Оставите коментар