Čišćenje! Armiji 50. šampionska titula!

Himki počišćen i u trećoj utakmici finala VTB lige u gostima sa 80:62.

Košarka 11.06.2019 | 09:41
Čišćenje! Armiji 50. šampionska titula!
Nakon osvojene evropske krune prošlog meseca, košarkaši moskovskog CSKA potvrdili su večeras epitet i najboljeg kluba na ruskim prostorima osvajanjem 50. šampionske titule u istoriji kluba. Čak 25 puta u poslednjih 27 godina, od raspada SSSR-a, pehar namenjen najkvalitetnijem košarkaškom timu u Rusiji pripao je Armejcima koji su nastavili da dominiraju.

Ni u trećoj utakmici finala plej-ofa VTB lige Himki im nije bio do kolena, a novo šampionsko slavlje pulenima Dimitrisa Itudisa i njihovim fanovima upriličeno je na neprijateljskoj teritoriji, odnosno na terenu Himkija koji je poražen sa 80:62 za konačnih 3:0 u seriji.

I ova utakmica bila je preslikana kao dve prethodne, pa je Himki lako počišćen. Kori Higins je bio najefikasniji pojedinac utakmice sa 23 poena u svojoj poslednjoj utakmici u dresu CSKA pošto će od leta karijeru nastaviti u Barseloni. Otelo Hanter je dodao 15 poena uz osam skokova, dok je Nikita Kurbanovuz 12 koševa imao šest skokova i pet asistencija.

CSKA je dominirao u prvom poluvrmenu koje je rešio u svoju korist sa 43:28 i držao je razliku do samog kraja ne pruživši priliku rivalu da im se približi na jednocifrenu razliku. Kod Himkija ni danas nije bilo najboljih - Alekseja Šveda i Janisa Time - a najefikasniji su bili Viktor Zajcev sa 22 poena i osam skokova, kao i Džordan Miki koji je ubacio 15 koševa. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters  

Komentari / 0

Ostavite komentar