Сједница због мигрантске кризе

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик за данас је заказао хитну сједницу због мигрантске кризе и нарочито тешке ситуације у Унско-санском кантону.

Босна и Херцеговина 11.06.2019 | 08:16
Сједница због мигрантске кризе
Додик је саопштио да ће данас бити хитна сједница, али је казао да не вјерује да ће дати неке конкретне резултате. Није хтио, каже, да одбије сазвати сједницу, на коју члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, који ју је затражио, по пословику има право, али сумња у адекватан исход.

Додик је подсјетио да је Предсједништво БиХ и раније разматрало то питање те затражило да се направи цјеловит план када је ријеч о мигрантским пробемима, али, како каже, Савјет министара ништа није урадио, чиме је, умјесто рјешења за мигрантски кризу, постало проблем.

Комшић, такође, предлаже да Предсједништво БиХ наложи министрици одбране Марини Пендеш да заповиједи употребу и размјештај војно-полицијских, инжињерских, извиђачких као и других јединица Оружаних снага БиХ ради подршке и помоћи патролама Граничне полиције БиХ у контроли границе БиХ са Србијом и Црном Гором ради спречавања илегалних прелазака државне границе.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик је с друге стране изјавио да нико неће поставити војску на граници са Србијом како би био спријечен улазак миграната, иако је прије нешто више од годину имао другачији став.

Додик је рекао да је већ одржана сједница посвећена проблему миграната, на којој је закључено да треба да буде сачињен цјеловит план и дат задатак Савјету министара да то учини, али ништа није урађено.

"Савјет министара, који је требало да буде рјешење за мигрантску кризу, постало је додатни проблем, јер није ништа учинило. Заказао сам сједницу Предсједништва БиХ, али мислим да ће то бити јалова прича која неће дати никакав резултат, јер немамо  Савјет министара које би могло нешто оперативно да уради. Уставом је предвиђено да је Савјет министара помоћни орган Предсједништва, а ми немамо никакав помоћни орган", рекао је Додик.

(Клиx)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

тртмрт

11.06.2019 06:21

никаквим дјеловањем доводите сви заједно до хаотицне ситуације која измице контроли и води ка распаду БХ. то изгледа многи и зеле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

11.06.2019 06:49

Додик тера инат, скупља гласове а не води р а чуна о последицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

11.06.2019 07:36

Ако неце онда све те исте врацат у Реп.Српску и Србију па нек се они са њима зајебавају са те стране и долазе.Ал колико видим Додику иде и сверц те сиротиње па му и није у интересу да се те избјеглице зауставе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

11.06.2019 08:29

Савјет министара гракце Баја јер то га боли највише. Телгетија му сједи без посла а он му одредио мјесто. Али не иде све по плану. Иначе Савјет министара ради ту је у техничком мандату и није лоше да тако и остане. И његови су били 14 мјесеци (Спириц) у тех. мандату али тад се Доди милило то сто су радили,а гле чуда сад би брзе да формира власт на нивоу БиХ( требају кредити за бољи ентитет)иначе. А паре даде само Вучић и још брдо обецања а други нико па ни Руси ни мали ни велики ни средњи. Нико неће да инвестира у Ентитет једноумља,корупције и дзепне правде.

Name

Ок

11.06.2019 10:23

А ста ако федерација постави војску на границним идентитетима ,па сви ти емигрант буду врацен у Републику српску. Ста онда баја .

Name

Мујо Хрсуз

11.06.2019 08:35

/вијести.ба/цланак/450197/промијенио-памет-додик-први-тразио-ангазман-осбих-због-миграната

ОДГОВОРИТЕ
Name

чупавац

11.06.2019 08:54

Код овог Баје све наопако ко у крмета м..да, све што је могуће код њега носи сумњу а што је нереално он је убијеђен да је могуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

11.06.2019 10:04

Празне прице имају они преца посла.

ОДГОВОРИТЕ