Sjednica zbog migrantske krize

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik za danas je zakazao hitnu sjednicu zbog migrantske krize i naročito teške situacije u Unsko-sanskom kantonu.

Bosna i Hercegovina 11.06.2019 | 08:16
Sjednica zbog migrantske krize
Dodik je saopštio da će danas biti hitna sjednica, ali je kazao da ne vjeruje da će dati neke konkretne rezultate. Nije htio, kaže, da odbije sazvati sjednicu, na koju član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji ju je zatražio, po posloviku ima pravo, ali sumnja u adekvatan ishod.

Dodik je podsjetio da je Predsjedništvo BiH i ranije razmatralo to pitanje te zatražilo da se napravi cjelovit plan kada je riječ o migrantskim probemima, ali, kako kaže, Savjet ministara ništa nije uradio, čime je, umjesto rješenja za migrantski krizu, postalo problem.

Komšić, takođe, predlaže da Predsjedništvo BiH naloži ministrici odbrane Marini Pendeš da zapovijedi upotrebu i razmještaj vojno-policijskih, inžinjerskih, izviđačkih kao i drugih jedinica Oružanih snaga BiH radi podrške i pomoći patrolama Granične policije BiH u kontroli granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom radi sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je s druge strane izjavio da niko neće postaviti vojsku na granici sa Srbijom kako bi bio spriječen ulazak migranata, iako je prije nešto više od godinu imao drugačiji stav.

Dodik je rekao da je već održana sjednica posvećena problemu migranata, na kojoj je zaključeno da treba da bude sačinjen cjelovit plan i dat zadatak Savjetu ministara da to učini, ali ništa nije urađeno.

"Savjet ministara, koji je trebalo da bude rješenje za migrantsku krizu, postalo je dodatni problem, jer nije ništa učinilo. Zakazao sam sjednicu Predsjedništva BiH, ali mislim da će to biti jalova priča koja neće dati nikakav rezultat, jer nemamo  Savjet ministara koje bi moglo nešto operativno da uradi. Ustavom je predviđeno da je Savjet ministara pomoćni organ Predsjedništva, a mi nemamo nikakav pomoćni organ", rekao je Dodik.

(Klix)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

trtmrt

11.06.2019 06:21

nikakvim djelovanjem dovodite svi zajedno do haoticne situacije koja izmice kontroli i vodi ka raspadu BH. to izgleda mnogi i zele.

ODGOVORITE
Name

Čovjek

11.06.2019 06:49

Dodik tera inat, skuplja glasove a ne vodi r a čuna o posledicama.

ODGOVORITE
Name

ja

11.06.2019 07:36

Ako nece onda sve te iste vracat u Rep.Srpsku i Srbiju pa nek se oni sa njima zajebavaju sa te strane i dolaze.Al koliko vidim Dodiku ide i sverc te sirotinje pa mu i nije u interesu da se te izbjeglice zaustave.

ODGOVORITE
Name

Re:

11.06.2019 08:29

Savjet ministara grakce Baja jer to ga boli najviše. Telgetija mu sjedi bez posla a on mu odredio mjesto. Ali ne ide sve po planu. Inače Savjet ministara radi tu je u tehničkom mandatu i nije loše da tako i ostane. I njegovi su bili 14 mjeseci (Spiric) u teh. mandatu ali tad se Dodi mililo to sto su radili,a gle čuda sad bi brze da formira vlast na nivou BiH( trebaju krediti za bolji entitet)inače. A pare dade samo Vučić i još brdo obecanja a drugi niko pa ni Rusi ni mali ni veliki ni srednji. Niko neće da investira u Entitet jednoumlja,korupcije i dzepne pravde.

Name

Ok

11.06.2019 10:23

A sta ako federacija postavi vojsku na granicnim identitetima ,pa svi ti emigrant budu vracen u Republiku srpsku. Sta onda baja .

Name

Mujo Hrsuz

11.06.2019 08:35

/vijesti.ba/clanak/450197/promijenio-pamet-dodik-prvi-trazio-angazman-osbih-zbog-migranata

ODGOVORITE
Name

čupavac

11.06.2019 08:54

Kod ovog Baje sve naopako ko u krmeta m..da, sve što je moguće kod njega nosi sumnju a što je nerealno on je ubijeđen da je moguće.

ODGOVORITE
Name

borac

11.06.2019 10:04

Prazne price imaju oni preca posla.

ODGOVORITE