Тринкијери веома љут: Ово је срамота!

"Пусти нека одлуче играчи", рекао је Партизанов тренер после пораза у првом мечу финала. "Вређали су ме целу утакмицу, ово није поштовање!", додао је.

Кошарка 10.06.2019 | 23:50
Тринкијери веома љут: Ово је срамота!
"Кад већ плаћам казну, хајде поштено да је платим", рекао је Партизанов тренер Андреа Тринкијери после прве утакмице финала Суперлиге.

Шеф струке црно-белих био је искључен почетком последње четвртине због жалбе на техничку грешку, а пред новинаре је изашао веома љут због третмана свог тима код судија.. 

"Финале би требало да одлучују играчи, а не личности које мисле да су звезде. Две техничке у секунди јер сам рекао да није фаул. Четири техницке… Ово је... Срамота", рекао је он.

Италијански стручњак у даху је наставио о томе колико је незадовољан радом арбитара, додајући да се осећао непријатно у дворани због увреда на свој рачун.

Такође, направио је паралелу и на полуфинале АБА лиге.

"Пусти да играмо кошарку, спорт... Прва утакмица полуфинале АБА лиге, четири неспортске, после 'упграде'-а, данас су досуђене четири техничке, уз 42 слободна бацања... Ми смо се борили, чак смо повели, па морамо збиља нешто фантастично да направимо. Није довољно добро да играмо, да се вратимо, да се боримо... Није фаул, ма ово није фаул".

"Целу утакмицу ме вређају. Поштујем све, навијаче, противничке навијаче, али ово није поштовање. Ово није поштовање".

На питање да је његово искључење емотивно "тргло" екипу, Тринкијери је рекао: 

"Лош тренер је отишао у свлачионицу... Знаш шта је емотивна реакција? Ако знаш одговор немој да питаш".

Упитан за ситуацију око Стефана Јанковића, који у другом делу меча није седео на клупи, Италијан је рекао да је крилни центар осетио слабост.

"Повреда? Не. Било му је слабо, врућина, 'сицк' како се каже...".

Наредни меч биће одигран у среду пред Партизановим навијачима, а Тринкијери је најављујући тај дуел још једном упутио поруку незадовољства данас виђеним.

"Звезда је супер тим. Борили смо се, вратили. Тешко је. Желео бих да се игра кошарка и да играчи одлуче, талентом, спортским потезима. Знам кад грешим. Први знам кад заслужим грешку. Кад је поштено, кажем 'претерао сам' и мој посао је да радим на ивици. Али ово данас... идемо даље", додао је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар