Trinkijeri veoma ljut: Ovo je sramota!

"Pusti neka odluče igrači", rekao je Partizanov trener posle poraza u prvom meču finala. "Vređali su me celu utakmicu, ovo nije poštovanje!", dodao je.

Košarka 10.06.2019 | 23:50
Trinkijeri veoma ljut: Ovo je sramota!
"Kad već plaćam kaznu, hajde pošteno da je platim", rekao je Partizanov trener Andrea Trinkijeri posle prve utakmice finala Superlige.

Šef struke crno-belih bio je isključen početkom poslednje četvrtine zbog žalbe na tehničku grešku, a pred novinare je izašao veoma ljut zbog tretmana svog tima kod sudija.. 

"Finale bi trebalo da odlučuju igrači, a ne ličnosti koje misle da su zvezde. Dve tehničke u sekundi jer sam rekao da nije faul. Četiri tehnicke… Ovo je... Sramota", rekao je on.

Italijanski stručnjak u dahu je nastavio o tome koliko je nezadovoljan radom arbitara, dodajući da se osećao neprijatno u dvorani zbog uvreda na svoj račun.

Takođe, napravio je paralelu i na polufinale ABA lige.

"Pusti da igramo košarku, sport... Prva utakmica polufinale ABA lige, četiri nesportske, posle 'upgrade'-a, danas su dosuđene četiri tehničke, uz 42 slobodna bacanja... Mi smo se borili, čak smo poveli, pa moramo zbilja nešto fantastično da napravimo. Nije dovoljno dobro da igramo, da se vratimo, da se borimo... Nije faul, ma ovo nije faul".

"Celu utakmicu me vređaju. Poštujem sve, navijače, protivničke navijače, ali ovo nije poštovanje. Ovo nije poštovanje".

Na pitanje da je njegovo isključenje emotivno "trglo" ekipu, Trinkijeri je rekao: 

"Loš trener je otišao u svlačionicu... Znaš šta je emotivna reakcija? Ako znaš odgovor nemoj da pitaš".

Upitan za situaciju oko Stefana Jankovića, koji u drugom delu meča nije sedeo na klupi, Italijan je rekao da je krilni centar osetio slabost.

"Povreda? Ne. Bilo mu je slabo, vrućina, 'sick' kako se kaže...".

Naredni meč biće odigran u sredu pred Partizanovim navijačima, a Trinkijeri je najavljujući taj duel još jednom uputio poruku nezadovoljstva danas viđenim.

"Zvezda je super tim. Borili smo se, vratili. Teško je. Želeo bih da se igra košarka i da igrači odluče, talentom, sportskim potezima. Znam kad grešim. Prvi znam kad zaslužim grešku. Kad je pošteno, kažem 'preterao sam' i moj posao je da radim na ivici. Ali ovo danas... idemo dalje", dodao je on.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar