Укинути таксе, обновити дијалог

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић позвао је данас на сједници Савјета безбједности УН у Њујорку Приштину да укине таксе на робу из централне Србије и да се врати дијалогу с Београдом.

Србија 10.06.2019 | 18:53
Укинути таксе, обновити дијалог
– Још једном позивам Приштину да укине неразумне таксе и да се врати дијалогу, јер то је једина алтернатива за српски и албански народ. Србија је спремна да путем преговора дође до трајног рјешења – рекао је Дачић.

Он је истакао и да Србија чини све да се ситуација на Косову и Метохији нормализује и да је Београд чврсто увјерен да разговори представљају једини пут за рјешавање свих отворених питања.

– Међутим, наша преданост дијалогу и конструктивно залагање за изналажење одрживог и компромисног рјешења за питање Косова и Метохије у овом тренутку очигледно није довољна за наставак дијалога – рекао је министар спољних послова.

Дачић је напоменуо и да Београд нема партнера за озбиљан и одговоран дијалог, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

– На обје стране, и на Београд и на Приштину, сада се апелује да наставе преговоре и тако се релативизује одговорност за блокаду дијалога, иако је та одговорност само на страни Приштине. Јер, како да се преговара ако, умјесто да уклања препреке, друга страна чини све да подигне нове? – навео је он.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Будала као и ти

10.06.2019 17:32

Дијалог о чему?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

10.06.2019 17:39

Сад си промуко глас ти не вреди народ те не цује

ОДГОВОРИТЕ