Ukinuti takse, obnoviti dijalog

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je danas na sjednici Savjeta bezbjednosti UN u Njujorku Prištinu da ukine takse na robu iz centralne Srbije i da se vrati dijalogu s Beogradom.

Srbija 10.06.2019 | 18:53
Ukinuti takse, obnoviti dijalog
– Još jednom pozivam Prištinu da ukine nerazumne takse i da se vrati dijalogu, jer to je jedina alternativa za srpski i albanski narod. Srbija je spremna da putem pregovora dođe do trajnog rješenja – rekao je Dačić.

On je istakao i da Srbija čini sve da se situacija na Kosovu i Metohiji normalizuje i da je Beograd čvrsto uvjeren da razgovori predstavljaju jedini put za rješavanje svih otvorenih pitanja.

– Međutim, naša predanost dijalogu i konstruktivno zalaganje za iznalaženje održivog i kompromisnog rješenja za pitanje Kosova i Metohije u ovom trenutku očigledno nije dovoljna za nastavak dijaloga – rekao je ministar spoljnih poslova.

Dačić je napomenuo i da Beograd nema partnera za ozbiljan i odgovoran dijalog, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

– Na obje strane, i na Beograd i na Prištinu, sada se apeluje da nastave pregovore i tako se relativizuje odgovornost za blokadu dijaloga, iako je ta odgovornost samo na strani Prištine. Jer, kako da se pregovara ako, umjesto da uklanja prepreke, druga strana čini sve da podigne nove? – naveo je on.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Budala kao i ti

10.06.2019 17:32

Dijalog o čemu?

ODGOVORITE
Name

Realno

10.06.2019 17:39

Sad si promuko glas ti ne vredi narod te ne cuje

ODGOVORITE