Узалуд милијарде, јефтиније је Елкесону пасош и име艾吉森!

И ускоро ће да дебитује у дресу Кине!

Фудбал 10.06.2019 | 20:30
Узалуд милијарде, јефтиније је Елкесону пасош и име艾吉森!
Преплаћивали су тренере, стране звезде, мамили их у Суперлигу како би домаће играче научили фудбалу, али кад су схватили да све то не даје резултате – бар не тако брзо како су се надали – Кинези су окренули лист и применили прагматичнији приступ, мада не тако карактеристичан за генерално тако традиционалну земљу. Очајничке ситуације ипак захтевају очајничке мере, па би тако Бразилац Елкесон могао да постане први натурализовани репрезентативац Кине.

Истина, Арсеналово дете Нико Јенарис – тренутно члан Пекинг Гуоана – већ је дебитовао за Тим змајева, али он је од оца са Кипра и мајке Кинескиње. Очекује се да кинески дрес задужити и Јон Хоу Сетер од оца Норвежанина и мајке из најмногољудније земље света.

Елкесон међутим нема никакве крвне везе са Кином. Само што се боље од свих привикао на тамошњи фудбал, па већ шест година игра у Суперлиги. Прво је био у Гвангџоу Еверграндеу, сада у Шангај СИПГ-у.

На основу тога што је већ дуго резидент у Кини добиће и држављанство. Кинеске власти су већ убрзале процедуре како би Елкесон у септембру могао да игра у другом колу квалификација за Мундијал 2022. Ново име је већ добио. Али Ђисен. Илити艾吉森. Тако се ваљда у Кини пише Елкесон.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар