Uzalud milijarde, jeftinije je Elkesonu pasoš i ime艾吉森!

I uskoro će da debituje u dresu Kine!

Fudbal 10.06.2019 | 20:30
Uzalud milijarde, jeftinije je Elkesonu pasoš i ime艾吉森!
Preplaćivali su trenere, strane zvezde, mamili ih u Superligu kako bi domaće igrače naučili fudbalu, ali kad su shvatili da sve to ne daje rezultate – bar ne tako brzo kako su se nadali – Kinezi su okrenuli list i primenili pragmatičniji pristup, mada ne tako karakterističan za generalno tako tradicionalnu zemlju. Očajničke situacije ipak zahtevaju očajničke mere, pa bi tako Brazilac Elkeson mogao da postane prvi naturalizovani reprezentativac Kine.

Istina, Arsenalovo dete Niko Jenaris – trenutno član Peking Guoana – već je debitovao za Tim zmajeva, ali on je od oca sa Kipra i majke Kineskinje. Očekuje se da kineski dres zadužiti i Jon Hou Seter od oca Norvežanina i majke iz najmnogoljudnije zemlje sveta.

Elkeson međutim nema nikakve krvne veze sa Kinom. Samo što se bolje od svih privikao na tamošnji fudbal, pa već šest godina igra u Superligi. Prvo je bio u Gvangdžou Evergrandeu, sada u Šangaj SIPG-u.

Na osnovu toga što je već dugo rezident u Kini dobiće i državljanstvo. Kineske vlasti su već ubrzale procedure kako bi Elkeson u septembru mogao da igra u drugom kolu kvalifikacija za Mundijal 2022. Novo ime je već dobio. Ali Đisen. Iliti艾吉森. Tako se valjda u Kini piše Elkeson.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar