Осушило се дрво пријатељства

Дрво пријатељства које су посадили Доналд Трамп и Емануел Макрон симболизирало је пријатељство између ова два свјетска лидера, али се то дрво осушило након нешто више од годину откако је посађено.

Свијет 10.06.2019 | 13:36
Осушило се дрво пријатељства
Француски предсједник Емануел Макрон предао је млади храст предсједнику САД-а Доналду Трумпу током државне посјете Вашингтону у априлу прошле године, а фотографије тренутка када су ова два политичара садила дрво лопатама златне боје док су њихове супруге гледале биле су апсолутни хит на интернету прошле године, али и мета бројних шала.

Дрво је дошло из Беллеау Wоода са сјевера Француске, гдје је скоро 2.000 Американаца погинуло у јуну 1918. године пред сами крај Првог свјетског рата. Макрон је тада рекао да ће дрво и његово симоболичко поријекло бити подсјетник у Бијелој кући о њиховим међусобним везама.

Међутим, неколико дана касније, дрво је повучено из земље и однесено. Показало се да је, као и сви живи организми увезени у САД, морало проћи кроз карантин.

Герард Арауд, тадашњи француски амбасадор у САД-у, обећао је на Тwиттеру да ће дрво бити пресађено, али недавно је новинска агенција АФП извијестила да је стабло угинуло током привремене изолације.

Интересантно је да сушење стабла долази након континуираног погоршања односа два предсједника, преноси Скy Неwс.

Трамп и Макрон појавили су се прошле седмице када су говорили на обиљежавању 75. годишњице Дана Д у Француској. Свечаност је услиједила након низа неслагања међу њима о питањима која укључују трговину, заштиту околине и нуклеарни споразум у Ирану.

(Клиx) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Па...

10.06.2019 12:11

Било је неискрено. Зато се осушило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Савка

10.06.2019 13:44

Боловало и патило па се осусило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рум плоцица

10.06.2019 14:52

Макронова баба записала садницу. Види се на фотографији да је на готовс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха ха

10.06.2019 18:01

Јест вала, и мени се чини!