Крстајић одустао од 3-5-2, али шта је сада смислио?

Да ли можда у систему 4-4-2? Или се враћамо на једног шпица?

Фудбал 10.06.2019 | 15:26
Крстајић одустао од 3-5-2, али шта је сада смислио?
Фијаско у Лавову из темеља је уздрмао табор репрезентације Србије. На путу ка Украјини, па све до почетка утакмице, сви су били убеђени да Орлови неће изгубити. Дебакл од 5:0 толико је измакао тло под ногама стручном штабу, да пред вечерашњи сусрет са Литванијом (20.45. НоваС) влада потпуна непознаница шта ли ће сада Младен Крстајић смислити што се тиче састава и избора формације.

Готово је сигурно да ће идеја о наступу у систему 3-5-2 бити напуштена на неко време, после неуспелог експеримента у Лавову. Иако је та формација уигравана као изненађење за Андреја Шевченка и његове пулене, испало је да је Србија више изненадила саму себе.

Потпуни хаос на терену, кратери, а не рупе, између линија и играча, општа збуњеност шта ко треба да ради и куда да се креће, условили су да су и играчи усред првог полувремена почели да сугеришу селектору да тако – не иде.

Најавио је и Младен Крстајић да ће Литванију дочекати са неколико измена. У првих 11 се враћа Александар Митровић, најбољи стрелац репрезентације, који због повреде није био у почетној постави против Украјине.

Враћа се Србија и у формацију са четворицом играча у последњој линији, где ће испред Марка Дмитровића бити Антонио Рукавина, Никола Миленковић, Урош Спајић и Александар Коларов.

И остаје питање какав ће бити распоред и избор играча испред њих. Опречне информације круже из табора Орлова, по једнима, Крстајић ће се вратити на ранију формацију 4-2-3-1, где ће са Максимовићем играти Лукићу централном делу терена, а испред њих Љајић, Тадић и Лазовић.

По другој верзији, која више има смисла, јер против литванске тешке дефанзиве мора да се крене у тотални напад, селектор Србије размишља о систему 4-4-2, којим је пробао да одговори Украјини у другом полувремену. У тој расподели улога, иза Митровића и Јовића дејствовали би Љајић и Тадић по боковима, а Максимовић и Лукић у средини.

Литванија мора да се добије по сваку цену. Нови кикс готово да би угасио све наде репрезентације Србије да може на Европско првенство. Са победом нада остаје...

Идеја да Србија игра у формацији 3-5-2 и даље делује као добра. Само што захтева далеко више уигравања од неколико дана. Много је више логике било да Крстајић са тим системом нападне Литванију него Украјину, поготово са оним избором играча као из Лавова.

Ипак, крах на истоку Европе изазвао је ново померање, јер неки нови тежак кикс не сме да се понови.

Видећемо шта је сада српски селектор смислио... А шта ви кажете, са којим тимом појурити три бода против Литваније? 

Извор: моззартспорт

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Логицно!!!

10.06.2019 13:43

Са другим тимом ако немогу Литванију побиједити онда нетребају ни ици на ЕП!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

не ремсе

10.06.2019 14:12

Боље играце имамо и од Португала али имам утисак да и они једва цекају да Крстајиц оде.

Name

ник

10.06.2019 13:47

Нај боље предат да се непатимо гледајуци

ОДГОВОРИТЕ