Krstajić odustao od 3-5-2, ali šta je sada smislio?

Da li možda u sistemu 4-4-2? Ili se vraćamo na jednog špica?

Fudbal 10.06.2019 | 15:26
Krstajić odustao od 3-5-2, ali šta je sada smislio?
Fijasko u Lavovu iz temelja je uzdrmao tabor reprezentacije Srbije. Na putu ka Ukrajini, pa sve do početka utakmice, svi su bili ubeđeni da Orlovi neće izgubiti. Debakl od 5:0 toliko je izmakao tlo pod nogama stručnom štabu, da pred večerašnji susret sa Litvanijom (20.45. NovaS) vlada potpuna nepoznanica šta li će sada Mladen Krstajić smisliti što se tiče sastava i izbora formacije.

Gotovo je sigurno da će ideja o nastupu u sistemu 3-5-2 biti napuštena na neko vreme, posle neuspelog eksperimenta u Lavovu. Iako je ta formacija uigravana kao iznenađenje za Andreja Ševčenka i njegove pulene, ispalo je da je Srbija više iznenadila samu sebe.

Potpuni haos na terenu, krateri, a ne rupe, između linija i igrača, opšta zbunjenost šta ko treba da radi i kuda da se kreće, uslovili su da su i igrači usred prvog poluvremena počeli da sugerišu selektoru da tako – ne ide.

Najavio je i Mladen Krstajić da će Litvaniju dočekati sa nekoliko izmena. U prvih 11 se vraća Aleksandar Mitrović, najbolji strelac reprezentacije, koji zbog povrede nije bio u početnoj postavi protiv Ukrajine.

Vraća se Srbija i u formaciju sa četvoricom igrača u poslednjoj liniji, gde će ispred Marka Dmitrovića biti Antonio Rukavina, Nikola Milenković, Uroš Spajić i Aleksandar Kolarov.

I ostaje pitanje kakav će biti raspored i izbor igrača ispred njih. Oprečne informacije kruže iz tabora Orlova, po jednima, Krstajić će se vratiti na raniju formaciju 4-2-3-1, gde će sa Maksimovićem igrati Lukiću centralnom delu terena, a ispred njih Ljajić, Tadić i Lazović.

Po drugoj verziji, koja više ima smisla, jer protiv litvanske teške defanzive mora da se krene u totalni napad, selektor Srbije razmišlja o sistemu 4-4-2, kojim je probao da odgovori Ukrajini u drugom poluvremenu. U toj raspodeli uloga, iza Mitrovića i Jovića dejstvovali bi Ljajić i Tadić po bokovima, a Maksimović i Lukić u sredini.

Litvanija mora da se dobije po svaku cenu. Novi kiks gotovo da bi ugasio sve nade reprezentacije Srbije da može na Evropsko prvenstvo. Sa pobedom nada ostaje...

Ideja da Srbija igra u formaciji 3-5-2 i dalje deluje kao dobra. Samo što zahteva daleko više uigravanja od nekoliko dana. Mnogo je više logike bilo da Krstajić sa tim sistemom napadne Litvaniju nego Ukrajinu, pogotovo sa onim izborom igrača kao iz Lavova.

Ipak, krah na istoku Evrope izazvao je novo pomeranje, jer neki novi težak kiks ne sme da se ponovi.

Videćemo šta je sada srpski selektor smislio... A šta vi kažete, sa kojim timom pojuriti tri boda protiv Litvanije? 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Logicno!!!

10.06.2019 13:43

Sa drugim timom ako nemogu Litvaniju pobijediti onda netrebaju ni ici na EP!!!

ODGOVORITE
Name

ne remse

10.06.2019 14:12

Bolje igrace imamo i od Portugala ali imam utisak da i oni jedva cekaju da Krstajic ode.

Name

nik

10.06.2019 13:47

Naj bolje predat da se nepatimo gledajuci

ODGOVORITE