Посланици сутра о безбједности

Сједница Народне скупштине Републике Српске (НСРС), на којој ће бити разматране измјене и допуне Закона о полицији и унутрашњим пословима, којима је предвиђено успостављање резервног састава полиције, биће одржана сутра у Бањој Луци.

Република Српска 10.06.2019 | 12:47
Посланици сутра о безбједности
Тај закон је у нацрту усвојен у Народној скупштини РС 18. априла.

Претходно ће бити разматрана информација о стању безбједности у Српској у 2018. и прва четири мјесеца ове године, а та тачка би требало да буде затворена за јавност.

Информацију о стању безбједности у РС затражили су посланици СДС-а, након убиства полицајца у Приједору у априлу ове године те привредника Славише Крунића у Бањој Луци.

Крунић и његов тјелохранитељ Жарко Павловић убијени су 22. априла у Гламочанима, код Лакташа, као и нападач Жељко Ковачевић, док је Горан Илић, Крунићев возач рањен.

Због сумње да су извршиоци овог тешког убиства, полиција РС је ухапсила Емилија Балду, Горана Милановића и Родољуба Гајића, док се трага за Бенедијем Ђукановићем, који је у бјекству.

На предложеном дневном реду сједнице НС РС је 48 тачака, међу којима и сет закона за побољшање привредног амбијента.

Посланици би требало да разматрају приједлоге Закона о подстицајима у привреди, допуне Закона о платама запослених у институцијама правосуђа РС, по хитном поступку, измјене Закона о банкама те Приједлогу одлуке о изради плана парцелације за аутопут и гасовод дионице Вукосавље-Брчко-Рача, по скраћеном поступку.

Између осталог, биће ријечи о измјенама и допунама закона о јавном реду и миру; о оружју и муницији; порезу на добит; друштвима за осигурање; те фискалним касама.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ратко

10.06.2019 11:00

Засто затворена за јавност????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.06.2019 11:37

Па да не цујемо у коликим смо г..нима!

Name

ВАЛТЕР

10.06.2019 14:19

Да само посланици чују КО ЈЕ УБИО ДАВИДА

Name

брецало

10.06.2019 14:50

О којој безбједности це они да прицају јел о лукацевој милетовој бисиној Људи полиција испред цркве као да це неко цркву дици у зрак јесте ли и политицари болесни или блесави о којој безбједности ви прицате и то затворена за јавност да би боље могли да угрозавате народ сотоне нану вам нанину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

10.06.2019 16:07

Драгане Лукацу, ко је убио Давида Драгицевица?!

ОДГОВОРИТЕ