Гризман из Мадрида у Париз, Мбапе из Париза у Мадрид!

Могуће је. . .  Реалова велика жеља није тако нереална!

Фудбал 10.06.2019 | 14:48
Гризман из Мадрида у Париз, Мбапе из Париза у Мадрид!
Реал Мадрид је довођењем Едена Азара попунио рупу насталу одласком Кристијана Роналда прошлог лета и добио играча топ класе за којим је вапио. Уз младе наде Јовића, Милитаа и Родрига, то је прелазни рок од скоро 250.000.000 евра, а очекује се још да дођу Погба или Ериксен.

Међутим, сви ти трансфери би могли да остану у сенци трансфер бомбе зване Килијан Мбапе!

Није тајна да је Француз велика жеља Реала још откако је заблистао у Монаку. Мадриђани су покушали пре две године, нудили 180.000.000 евра и 30.000.000 кроз бонусе, на крају је постигнут договор са Монаком да трансфер износи 214.000.000 евра, али је све пало у воду због пореза. Како је касније открио Фоотбалл леакс, Реал се повукао из преговора када је сазнао да мора да плати и додатних 34.000.000 евра пореза. На крају и Мбапе се мало уплашио конкуренције Роналда, Бејла и Бенземе, изабрао је Пари Сен Жермен и вратио се у родни град.

Од тада је Реалов председник Флорентино Перез више размишљао о начину како да доведе Нејмара него Мбапеа. Нејмар је дуго био Перезов сан, вођени су преговори са игачевим оцем, али се на крају ништа није десило јер ПСЖ нема намеру да прода Бразилца. Серија повреда и скандала у последње време је утицала и на Нејмаров статус па су се Перез и Реал охладили, а паралелно су се опет загрејали за Мбапеа.

Кључ трансфера би могао да буде Антоан Гризман. Француски нападач је последњих дана све даље од најављеног преласка у Барселону, а све ближе Пари Сен Жермену. Нешто је запело у преговорима са Каталонцима и изгледа да је ПСЖ све ближе довођењу нападача Атлетика. Гризманов долазак би могао да погура одлазак Мбапеа и то је оно што Реал чека: Да Мбапе покаже жељу да напусти Париз и пређе у Мадрид.

Однос Нејмара и Мбапеа је последњих месеци постао прилично напет и пун тензија. Французу се никако не свиђа гомила привилегија које Нејмар има у клубу и код газде Ал Келаифија. А поготово му није свеједно због Нејмарове годишње плате од 37.000.000 евра наспрам његових око 12.000.000 евра по сезони. Тензије у свлачионици Пари Сен Жермена нису ништа ново јер је и Кавани имао проблеме са Нејмаром, али сада се прича о два клана које предводе управо Нејмар и Мбапе. На Нејмаровој страни су капитен Силва, земљак Маркињос и Јужноамериканци, а на Мбапеовој су домаћи играчи.

Ситуацију мења и повратак у клуб директора Леонарда. Он ће заменити Антера Енрикеа, а Нејмар ће код њега имати још привилегованији статус. Са евентуалним доласком Гризмана, Мбапеов статус би био још тежи. Зато би прелазак у Реал могао да буде излаз за младог Француза.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар