Grizman iz Madrida u Pariz, Mbape iz Pariza u Madrid!

Moguće je. . .  Realova velika želja nije tako nerealna!

Fudbal 10.06.2019 | 14:48
Grizman iz Madrida u Pariz, Mbape iz Pariza u Madrid!
Real Madrid je dovođenjem Edena Azara popunio rupu nastalu odlaskom Kristijana Ronalda prošlog leta i dobio igrača top klase za kojim je vapio. Uz mlade nade Jovića, Militaa i Rodriga, to je prelazni rok od skoro 250.000.000 evra, a očekuje se još da dođu Pogba ili Eriksen.

Međutim, svi ti transferi bi mogli da ostanu u senci transfer bombe zvane Kilijan Mbape!

Nije tajna da je Francuz velika želja Reala još otkako je zablistao u Monaku. Madriđani su pokušali pre dve godine, nudili 180.000.000 evra i 30.000.000 kroz bonuse, na kraju je postignut dogovor sa Monakom da transfer iznosi 214.000.000 evra, ali je sve palo u vodu zbog poreza. Kako je kasnije otkrio Football leaks, Real se povukao iz pregovora kada je saznao da mora da plati i dodatnih 34.000.000 evra poreza. Na kraju i Mbape se malo uplašio konkurencije Ronalda, Bejla i Benzeme, izabrao je Pari Sen Žermen i vratio se u rodni grad.

Od tada je Realov predsednik Florentino Perez više razmišljao o načinu kako da dovede Nejmara nego Mbapea. Nejmar je dugo bio Perezov san, vođeni su pregovori sa igačevim ocem, ali se na kraju ništa nije desilo jer PSŽ nema nameru da proda Brazilca. Serija povreda i skandala u poslednje vreme je uticala i na Nejmarov status pa su se Perez i Real ohladili, a paralelno su se opet zagrejali za Mbapea.

Ključ transfera bi mogao da bude Antoan Grizman. Francuski napadač je poslednjih dana sve dalje od najavljenog prelaska u Barselonu, a sve bliže Pari Sen Žermenu. Nešto je zapelo u pregovorima sa Kataloncima i izgleda da je PSŽ sve bliže dovođenju napadača Atletika. Grizmanov dolazak bi mogao da pogura odlazak Mbapea i to je ono što Real čeka: Da Mbape pokaže želju da napusti Pariz i pređe u Madrid.

Odnos Nejmara i Mbapea je poslednjih meseci postao prilično napet i pun tenzija. Francuzu se nikako ne sviđa gomila privilegija koje Nejmar ima u klubu i kod gazde Al Kelaifija. A pogotovo mu nije svejedno zbog Nejmarove godišnje plate od 37.000.000 evra naspram njegovih oko 12.000.000 evra po sezoni. Tenzije u svlačionici Pari Sen Žermena nisu ništa novo jer je i Kavani imao probleme sa Nejmarom, ali sada se priča o dva klana koje predvode upravo Nejmar i Mbape. Na Nejmarovoj strani su kapiten Silva, zemljak Markinjos i Južnoamerikanci, a na Mbapeovoj su domaći igrači.

Situaciju menja i povratak u klub direktora Leonarda. On će zameniti Antera Enrikea, a Nejmar će kod njega imati još privilegovaniji status. Sa eventualnim dolaskom Grizmana, Mbapeov status bi bio još teži. Zato bi prelazak u Real mogao da bude izlaz za mladog Francuza.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar