''Рафи је било тешко да све превазиђе!''

''Али, он је ментални геније!'' Карлос Моја, тренер Рафаела Надала, презадовољан је игром и учинком другог тенисера света на Ролан Гаросу.

Тенис 10.06.2019 | 15:45
''Рафи је било тешко да све превазиђе!''
Надал је по 12. пут освојио Куп мускетара, потврдио да је у овом тренутку најбољи играч на шљаци и одбранио трофеј који је у његовом власништву трећу сезону заредом.

Надал је на путу до титуле изгубио само два сета на целом турниру, а у финалу је био бољи од Аустријанца Доминика Тима, као и прошле године.

Моја, који је уз Надала од краја 2016. године, каже да је последњих неколико месеци било најтеже у раду са великим шампионом.

Рафа је често говорио о проблемима које је имао да се концентрише на тенис после неколико повреда и операције чланка коју је имао у новембру прошле године. Међутим, све је то превазишао и опет победио у Булоњској шуми.

"Био је то најтежи период без дилеме, сигурно откако сам уз њега. Ментално и физички, пре свега због те повреде коју је имао у Индијан Велсу. Било му је тешко све то да превазиђе. Наравно да смо сви били забринути. Ипак, дао је себи шансу да се такмичи. Сваке недеље играо је боље него претходне да би стигао до ове форме. За њега је веома важан био тријумф у Риму. Схватио је да се вратио на висок ниво, на прави пут и то м у је дало много снаге и самопоуздања", каже Моја, шампион Ролан Гароса из 1998.

Било је најтеже вратити се на терен после повреде.

"Мучио се, било му је тешко. Гурао је себе до крајњих граница да се врати, тренира, да буде мотивисан. Имао је сјајне радне навике, то га је довело до ове позиције. Треба му честитати на свему што је урадио у последњих месец и по дана, јер лако је играти кад све иде како треба. Кроз шта је све прошао последњих месеци, то је посебна прича и показује какав је он такмичар и какав је ментални геније", поручио је Моја.

Каже да ће овакав резултат бити тешко поновити.

"Тешко је рећи, али не мислим да ћемо овако нешто видети. Волео бих, али не верујем да ћемо. Задивљујуће је. Колико момака напорно тренира и никад не освоји Гренд слем? Ово је резултат са друге планете", подвлачи Моја.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар