''Rafi je bilo teško da sve prevaziđe!''

''Ali, on je mentalni genije!'' Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, prezadovoljan je igrom i učinkom drugog tenisera sveta na Rolan Garosu.

Tenis 10.06.2019 | 15:45
''Rafi je bilo teško da sve prevaziđe!''
Nadal je po 12. put osvojio Kup musketara, potvrdio da je u ovom trenutku najbolji igrač na šljaci i odbranio trofej koji je u njegovom vlasništvu treću sezonu zaredom.

Nadal je na putu do titule izgubio samo dva seta na celom turniru, a u finalu je bio bolji od Austrijanca Dominika Tima, kao i prošle godine.

Moja, koji je uz Nadala od kraja 2016. godine, kaže da je poslednjih nekoliko meseci bilo najteže u radu sa velikim šampionom.

Rafa je često govorio o problemima koje je imao da se koncentriše na tenis posle nekoliko povreda i operacije članka koju je imao u novembru prošle godine. Međutim, sve je to prevazišao i opet pobedio u Bulonjskoj šumi.

"Bio je to najteži period bez dileme, sigurno otkako sam uz njega. Mentalno i fizički, pre svega zbog te povrede koju je imao u Indijan Velsu. Bilo mu je teško sve to da prevaziđe. Naravno da smo svi bili zabrinuti. Ipak, dao je sebi šansu da se takmiči. Svake nedelje igrao je bolje nego prethodne da bi stigao do ove forme. Za njega je veoma važan bio trijumf u Rimu. Shvatio je da se vratio na visok nivo, na pravi put i to m u je dalo mnogo snage i samopouzdanja", kaže Moja, šampion Rolan Garosa iz 1998.

Bilo je najteže vratiti se na teren posle povrede.

"Mučio se, bilo mu je teško. Gurao je sebe do krajnjih granica da se vrati, trenira, da bude motivisan. Imao je sjajne radne navike, to ga je dovelo do ove pozicije. Treba mu čestitati na svemu što je uradio u poslednjih mesec i po dana, jer lako je igrati kad sve ide kako treba. Kroz šta je sve prošao poslednjih meseci, to je posebna priča i pokazuje kakav je on takmičar i kakav je mentalni genije", poručio je Moja.

Kaže da će ovakav rezultat biti teško ponoviti.

"Teško je reći, ali ne mislim da ćemo ovako nešto videti. Voleo bih, ali ne verujem da ćemo. Zadivljujuće je. Koliko momaka naporno trenira i nikad ne osvoji Grend slem? Ovo je rezultat sa druge planete", podvlači Moja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar