Шоља чаја пред спавање

Истраживања су показала да камилица подстиче и пробаву и смањује ризик од развоја гастроентеролошких проблема.

Здравље 10.06.2019 | 12:10
Шоља чаја пред спавање
ЧАЈ од камилице није без разлога најпопуларнији чај на свету. Благог је и пријатног укуса, тако да га врло радо пију и деца. С обзиром на то да је препун антиоксиданата добар је заштитник здравља.

Истраживања су показала да камилица подстиче пробаву и смањује ризик од развоја гастроентеролошких проблема. Осим тога, веома успешно санира дијареју, као што и спречава упалне процесе желуца и црева.

Антиоксиданти које садржи повезани су са мањим ризиком од настака неколико врста рака, а најважнији је свакако апигенин за који се показало да се успешно бори против ћелија рака дојке, црева, коже, простате и материце. Овај антиоксиданс значајан је и за смирујући ефекат камилице, па шоља чаја од ове биљке пре спавања може да помогне да се лакше утоне у сан.

Противупалана својства камилице спречавају и оштећења ћелија панкреаса, до чега долази када ниво шећера у крви нагло расте. Здравље панкреаса или гуштераче је веома важно, јер управо она производи инсулин, који снижава повишене вредности глукозе.

Камилица је једна од најзначајнијих биљака за негу косе и коже. Препорука је да се у ту сврху лице свакодневно испира овим чајем, а коса повремено. Промене ће се врло брзо приметити, нарочито у мекоћи и сјају.

НАДУТОСТ И ГРЧЕВИ

УКОЛИКО патите од надутости, грчева и гасова, савет је да користите тинктуру од камилице. Препоручена употреба је три пута дневно. Једна до две кашичице сипа се у чашу воде и попије пре јела.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар