Михајловић: Рома није спремна за мене!

"Ја сам био спреман, они нису. Водио бих тај рат, али бих изгубио", искрен је био Михајловић, који је објаснио због чега је одбио позив Роме и рекао да је разочаран што га Лацио ниједном није позвао за 10-12 година тренерске каријере.

Фудбал 10.06.2019 | 12:54
Михајловић: Рома није спремна за мене!
Имао је 23 када га је Рома први пут звала и прихватио је.

Наредни позив услиједио је када је већ био напунио 50 и... одбио је.

Зашто?

Док углавном читамо да неки тренер није још спреман да прихвати изазов и преузме велики клуб, па се клуб одлучи за искуснијег, трофејнијег, овог пута је другачије. Синиша Михајловић је био тај који је процијенио да Рома и даље није спремна - за њега.

"Тачно је, било је веома, веома близу", рекао је Михајловић у разговору за "Скy Спорт Италиа", а потом и изненадио аутора интервјуа.

"Свеједно, увидио сам да они нису спремни још за то. Ја сам био спреман, они нису. Утолико, када сам схватио да бих тај рат водио сам, одлучио сам да се захвалим и наставим даље. Могао сам да водим тај рат сам, али не бих однио побједу. Захвалио сам се на интересовању и почео да размишљам о другим стварима", вратио се Михајловић у период између краја сезоне, у којој је на сензационалан начин сачувао Болоњу испадања у Серију Б и одлуке да, упркос бројним понудама, настави посао на "Дал'Ари" и у сезони 2019/20.

Клуб са "Олимпика" у међувремену, изгледа, договорио се са тренером Шахтјора из Доњецка, Паулом Фонсеком, који би данас у току дана могао да буде и званично представљен као десети тренер "вучице" у претходној деценији...

Односно, од првог одласка Лућана Спалетија са клупе послије пет заједничких година (2005-2010).

У међувремену, "ђалоросе" водили су Клаудио Ранијери, Винћенцо Монтела, Луис Енрике, Здењек Земан, Аурелио Андреацоли, Руди Гарсија, поново Спалети, Еузебио Ди Франческо и поново Ранијери, уз податак да је само Гарсија довршио другу сезону на ужареној клупи, не и трећу, а да су дуже од годину дана радили Ранијери (први пут) и Ди Франческо.

Михајловић је као шампион Европе и свијета са Црвеном звездом потписао за Рому на љето 1992. и носио дрес овог клуба до 1994. када је потписао за Сампдорију. Испоставило се да је послије четири године у Ђенови поново постао становник Рима, али као фудбалер Роминог највећег ривала, Лација, са којим је у наредних шест сезона освојио Куп побједника Купова, титулу првака Италије, два Купа...

Управо због тога, власник и директори Роме били су под притиском најтврђих тифоза клуба, који Михајловића сматрају Лацијалом и који су пренијели поруку "надлежнима" да Србин није добродошао на њиховој страни "Олимпика". Претпоставка је да је то рат који је Миха помињао, на који је био спреман, али који није желио да води сам.

Иако се тренерским послом бави од 2006, када је у Интеру постао асистент бившем саиграчу из Сампдорије и Лација, Роберту Манћинију, а од 2008. године самостално, када је први пут тренирао Болоњу, Михајловић до данас није добио позив из Лација - клуба који је такође често мијењао тренере у деценији за нама.

"Лацио ме никада није позвао. Заправо, то је чудно. Тренер сам већ 10-12 година, радио сам у седам-осам различитих клубова у Серији А, али никада нисам добио позив од Лација. Занимљиво, јер ме је прије пет година контактирао Јувентус, потом и Наполи. Понављам, мени је чудно. Испада да ме сви цијене осим Лација. Само сам разочаран, ништа више", говорио је Михајловић, који је завршио играчку и почео тренерску каријеру у Интеру, али који је доживио да тренира градског ривала, Милан.

"У сваком случају, никада нисам разумио људе који ме називају издајником. Никога нисам издао. Ја дођем и радим посао, то је све. Не живи се од ваздуха. Ја сам професионални фудбалски тренер и због тога сам озбиљно разматрао понуду Роме. Било би то сјајно искуство", додао је Михајловић.

Поред Фонсеке у Роми, италијански медији најављују да би данас могла да буду потврђена још двојица нових тренера у "калчу" - Маурицио Сари у Јувентусу и Марко Ђампаоло у Милану. 

Од завршетка сезоне 2018-19 и Интер је промијенио тренера, али је увелико представио Спалетијевог насљедника. То је легендарни фудбалер и тренер Јувентуса, Антонио Конте, који никада није наступао за "неразуре". Напротив.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар