Mihajlović: Roma nije spremna za mene!

"Ja sam bio spreman, oni nisu. Vodio bih taj rat, ali bih izgubio", iskren je bio Mihajlović, koji je objasnio zbog čega je odbio poziv Rome i rekao da je razočaran što ga Lacio nijednom nije pozvao za 10-12 godina trenerske karijere.

Fudbal 10.06.2019 | 12:54
Mihajlović: Roma nije spremna za mene!
Imao je 23 kada ga je Roma prvi put zvala i prihvatio je.

Naredni poziv uslijedio je kada je već bio napunio 50 i... odbio je.

Zašto?

Dok uglavnom čitamo da neki trener nije još spreman da prihvati izazov i preuzme veliki klub, pa se klub odluči za iskusnijeg, trofejnijeg, ovog puta je drugačije. Siniša Mihajlović je bio taj koji je procijenio da Roma i dalje nije spremna - za njega.

"Tačno je, bilo je veoma, veoma blizu", rekao je Mihajlović u razgovoru za "Sky Sport Italia", a potom i iznenadio autora intervjua.

"Svejedno, uvidio sam da oni nisu spremni još za to. Ja sam bio spreman, oni nisu. Utoliko, kada sam shvatio da bih taj rat vodio sam, odlučio sam da se zahvalim i nastavim dalje. Mogao sam da vodim taj rat sam, ali ne bih odnio pobjedu. Zahvalio sam se na interesovanju i počeo da razmišljam o drugim stvarima", vratio se Mihajlović u period između kraja sezone, u kojoj je na senzacionalan način sačuvao Bolonju ispadanja u Seriju B i odluke da, uprkos brojnim ponudama, nastavi posao na "Dal'Ari" i u sezoni 2019/20.

Klub sa "Olimpika" u međuvremenu, izgleda, dogovorio se sa trenerom Šahtjora iz Donjecka, Paulom Fonsekom, koji bi danas u toku dana mogao da bude i zvanično predstavljen kao deseti trener "vučice" u prethodnoj deceniji...

Odnosno, od prvog odlaska Lućana Spaletija sa klupe poslije pet zajedničkih godina (2005-2010).

U međuvremenu, "đalorose" vodili su Klaudio Ranijeri, Vinćenco Montela, Luis Enrike, Zdenjek Zeman, Aurelio Andreacoli, Rudi Garsija, ponovo Spaleti, Euzebio Di Frančesko i ponovo Ranijeri, uz podatak da je samo Garsija dovršio drugu sezonu na užarenoj klupi, ne i treću, a da su duže od godinu dana radili Ranijeri (prvi put) i Di Frančesko.

Mihajlović je kao šampion Evrope i svijeta sa Crvenom zvezdom potpisao za Romu na ljeto 1992. i nosio dres ovog kluba do 1994. kada je potpisao za Sampdoriju. Ispostavilo se da je poslije četiri godine u Đenovi ponovo postao stanovnik Rima, ali kao fudbaler Rominog najvećeg rivala, Lacija, sa kojim je u narednih šest sezona osvojio Kup pobjednika Kupova, titulu prvaka Italije, dva Kupa...

Upravo zbog toga, vlasnik i direktori Rome bili su pod pritiskom najtvrđih tifoza kluba, koji Mihajlovića smatraju Lacijalom i koji su prenijeli poruku "nadležnima" da Srbin nije dobrodošao na njihovoj strani "Olimpika". Pretpostavka je da je to rat koji je Miha pominjao, na koji je bio spreman, ali koji nije želio da vodi sam.

Iako se trenerskim poslom bavi od 2006, kada je u Interu postao asistent bivšem saigraču iz Sampdorije i Lacija, Robertu Manćiniju, a od 2008. godine samostalno, kada je prvi put trenirao Bolonju, Mihajlović do danas nije dobio poziv iz Lacija - kluba koji je takođe često mijenjao trenere u deceniji za nama.

"Lacio me nikada nije pozvao. Zapravo, to je čudno. Trener sam već 10-12 godina, radio sam u sedam-osam različitih klubova u Seriji A, ali nikada nisam dobio poziv od Lacija. Zanimljivo, jer me je prije pet godina kontaktirao Juventus, potom i Napoli. Ponavljam, meni je čudno. Ispada da me svi cijene osim Lacija. Samo sam razočaran, ništa više", govorio je Mihajlović, koji je završio igračku i počeo trenersku karijeru u Interu, ali koji je doživio da trenira gradskog rivala, Milan.

"U svakom slučaju, nikada nisam razumio ljude koji me nazivaju izdajnikom. Nikoga nisam izdao. Ja dođem i radim posao, to je sve. Ne živi se od vazduha. Ja sam profesionalni fudbalski trener i zbog toga sam ozbiljno razmatrao ponudu Rome. Bilo bi to sjajno iskustvo", dodao je Mihajlović.

Pored Fonseke u Romi, italijanski mediji najavljuju da bi danas mogla da budu potvrđena još dvojica novih trenera u "kalču" - Mauricio Sari u Juventusu i Marko Đampaolo u Milanu. 

Od završetka sezone 2018-19 i Inter je promijenio trenera, ali je uveliko predstavio Spaletijevog nasljednika. To je legendarni fudbaler i trener Juventusa, Antonio Konte, koji nikada nije nastupao za "nerazure". Naprotiv.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar