Креће: Звезда и Партизан - за титулу!

После три године опет на супротним странама! Дошло време и за последњу серију у сезони, да се одлучи питање шампиона Србије.

Кошарка 10.06.2019 | 12:35
Креће: Звезда и Партизан - за титулу!
Делује нестварно, можда и потпуно чудно, али после три године чекања питање шампиона Србије одлучиваће два највећа српска клуба - Црвена звезда и Партизан (ТВ Арена спорт, 18.00).

Сетиће се познаваоци кошаркашких прилика у земљи актуелног европског, светског и олимпијског шампиона да се нешто слично дешавало на прелазу две деценије трећег миленијума, с тим што су тада на супротним странама били Партизан и Хемофарм. После две, релативно лаке серије против ФМП из Железника, Црвена звезда ће као такмаца за титулу имати највећег противника. Дакле, емоције ће поново достићи тачку кључања, а са трибина пренеће се на паркет атомска енергија и жеља да се дотуче „онај други“, како би се дошло до коначног циља - титуле првака Србије.

Црвена звезда последњу серију у овој сезони дочекује максимално спремна, комплетна и с два дана одмора више. Мега је без много драме прецртана у две утакмице, док је Партизан ипак кроз мајсторицу одиграну у петак морао да надигра Пантере како би дошао до другог финала сезоне.

Како је најављено из клуба с Малог Калемегдана, улаз у дворану Александар Николић је слободан и гостујућих присталица неће бити. Најављено је присуство огромних полицијских снага, као и ригорозне контроле у прстеновима око дворане у улици Чарлија Чаплина.

„Од првог дана и старта Суперлиге, навео сам јасно и отворено амбиције и циљ КК Црвена звезда у овој лиги, водећи се тиме да је здрава амбиција сваког спортисте да увек жели да освоји такмичење у коме учествује. Следи нам нови дерби, нема фаворита јер су то увек специфичне утакмице. Комплетни смо, тренирали смо претходних дана добро, ово је крај једне врло напорне сезоне у сваком погледу и овом приликом позивам наше навијаче да дођу у великом броју и подрже нас у нашим настојањима да на најбољи начин окончамо ову сезону. Разлика коју су правили и енергија коју су нам доносили у претходним дербијима, посебно у последња два која смо одиграли као домаћини је била евидентна и врло важна за нас“, рекао је тренер црвено-белих Милан Томић пред старт финалне серије.

Млади шутер црвено-белих Огњен Добрић истиче да је екипа спремна и мотивисана да на прави начин оконча сезону у којој је главни такмичарски циљ остварен.

„И поред тога што смо освојили АБА лигу и испунили циљ који смо навели као најважнији за ову сезону, мотива пред ово финале нам не недостаје. Желимо да освојимо и титулу првака Србије, чиме би на прави начин окончали ову дугу и врло напорну сезону. Имамо предност домаћег терена у овој серији, зато је прва утакмица врло важна и овом приликом позивам наше навијаче да дођу и што више испуне халу у понедељак. Знамо се одлично, зна се и шта је дерби, нема никаквих тајни, ово ће нам бити седма утакмица у овој сезони, одиграћемо их још током ове серије. Добро смо тренирали претходних дана, потпуно смо спремни и једва чекамо да крене финале. Рецепт је познат, јака одбрана, велика борбеност и максималан ангажман и концентрација без падова отварају пут ка повољном резултату“.

Тренер Парног ваљка Андреа Тринкијери напомиње да мотивације код његовог тима неће недостајати.

„Финале сваког такмичења, посебно лиге земље олимпијских, светских и европских првака носи велику мотивацију сваком спортисти. Жеља да се постане шампион покретачка је енергија сваког дечака кад почне да се бави спортом. Пред нама је нова серија мечева са највећим ривалом, противником са којим смо ове сезоне много пута одмерили снаге и са којим се одлично познајемо. То што су они освојили прстен АБА лиге, а ми пехар у Купу Србије, не значи да ће у предстојећим мечевима бити мање жеље, енергије и жара. Због титуле, али и због тога што су дуели Партизана и Звезде увек нешто посебно, што имају додатну драж чак и кад нису такмичарски“, рекао је Тринкијери.

Јако битан фактор у овој причи биће и фактор умора јер ће црвено-бели са те стране имати предност. Исто важи и за предност домаћег терена.

„Црвена звезда је у Суперлиги и полуфиналу са Мегом имала максималан учинак, имала пар дана више за одмор и припрему, што јој даје предност, као и чињеница да ће имати меч више пред својом публиком. Ми смо циљеве које смо јесенас поставили испунили, пролазна времена у трци чији је циљ на крају следеће сезоне, су нам дала одређене показатеље. То не значи да у дуеле са Звездом улазимо без мотива. Чињеница да су фаворити само нас додатно инспирише на борбу, знамо каке обавезе носи играње у дресу Партизана и пружицемо максимум на терену са жељом да испунимо наше и снове наших навијача“.

Друга утакмица финалне серије играће се у среду од 19 часова на истом месту, а домаћин је Партизан. Потом се серија „враћа“ на Звездин терен, а евентуални четврти меч игра се наредног понедељка у 18.00, када ће црно-бели опет имати подршку с трибина...

Коментари / 0

Оставите коментар