Kreće: Zvezda i Partizan - za titulu!

Posle tri godine opet na suprotnim stranama! Došlo vreme i za poslednju seriju u sezoni, da se odluči pitanje šampiona Srbije.

Košarka 10.06.2019 | 12:35
Kreće: Zvezda i Partizan - za titulu!
Deluje nestvarno, možda i potpuno čudno, ali posle tri godine čekanja pitanje šampiona Srbije odlučivaće dva najveća srpska kluba - Crvena zvezda i Partizan (TV Arena sport, 18.00).

Setiće se poznavaoci košarkaških prilika u zemlji aktuelnog evropskog, svetskog i olimpijskog šampiona da se nešto slično dešavalo na prelazu dve decenije trećeg milenijuma, s tim što su tada na suprotnim stranama bili Partizan i Hemofarm. Posle dve, relativno lake serije protiv FMP iz Železnika, Crvena zvezda će kao takmaca za titulu imati najvećeg protivnika. Dakle, emocije će ponovo dostići tačku ključanja, a sa tribina preneće se na parket atomska energija i želja da se dotuče „onaj drugi“, kako bi se došlo do konačnog cilja - titule prvaka Srbije.

Crvena zvezda poslednju seriju u ovoj sezoni dočekuje maksimalno spremna, kompletna i s dva dana odmora više. Mega je bez mnogo drame precrtana u dve utakmice, dok je Partizan ipak kroz majstoricu odigranu u petak morao da nadigra Pantere kako bi došao do drugog finala sezone.

Kako je najavljeno iz kluba s Malog Kalemegdana, ulaz u dvoranu Aleksandar Nikolić je slobodan i gostujućih pristalica neće biti. Najavljeno je prisustvo ogromnih policijskih snaga, kao i rigorozne kontrole u prstenovima oko dvorane u ulici Čarlija Čaplina.

„Od prvog dana i starta Superlige, naveo sam jasno i otvoreno ambicije i cilj KK Crvena zvezda u ovoj ligi, vodeći se time da je zdrava ambicija svakog sportiste da uvek želi da osvoji takmičenje u kome učestvuje. Sledi nam novi derbi, nema favorita jer su to uvek specifične utakmice. Kompletni smo, trenirali smo prethodnih dana dobro, ovo je kraj jedne vrlo naporne sezone u svakom pogledu i ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu u velikom broju i podrže nas u našim nastojanjima da na najbolji način okončamo ovu sezonu. Razlika koju su pravili i energija koju su nam donosili u prethodnim derbijima, posebno u poslednja dva koja smo odigrali kao domaćini je bila evidentna i vrlo važna za nas“, rekao je trener crveno-belih Milan Tomić pred start finalne serije.

Mladi šuter crveno-belih Ognjen Dobrić ističe da je ekipa spremna i motivisana da na pravi način okonča sezonu u kojoj je glavni takmičarski cilj ostvaren.

„I pored toga što smo osvojili ABA ligu i ispunili cilj koji smo naveli kao najvažniji za ovu sezonu, motiva pred ovo finale nam ne nedostaje. Želimo da osvojimo i titulu prvaka Srbije, čime bi na pravi način okončali ovu dugu i vrlo napornu sezonu. Imamo prednost domaćeg terena u ovoj seriji, zato je prva utakmica vrlo važna i ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu i što više ispune halu u ponedeljak. Znamo se odlično, zna se i šta je derbi, nema nikakvih tajni, ovo će nam biti sedma utakmica u ovoj sezoni, odigraćemo ih još tokom ove serije. Dobro smo trenirali prethodnih dana, potpuno smo spremni i jedva čekamo da krene finale. Recept je poznat, jaka odbrana, velika borbenost i maksimalan angažman i koncentracija bez padova otvaraju put ka povoljnom rezultatu“.

Trener Parnog valjka Andrea Trinkijeri napominje da motivacije kod njegovog tima neće nedostajati.

„Finale svakog takmičenja, posebno lige zemlje olimpijskih, svetskih i evropskih prvaka nosi veliku motivaciju svakom sportisti. Želja da se postane šampion pokretačka je energija svakog dečaka kad počne da se bavi sportom. Pred nama je nova serija mečeva sa najvećim rivalom, protivnikom sa kojim smo ove sezone mnogo puta odmerili snage i sa kojim se odlično poznajemo. To što su oni osvojili prsten ABA lige, a mi pehar u Kupu Srbije, ne znači da će u predstojećim mečevima biti manje želje, energije i žara. Zbog titule, ali i zbog toga što su dueli Partizana i Zvezde uvek nešto posebno, što imaju dodatnu draž čak i kad nisu takmičarski“, rekao je Trinkijeri.

Jako bitan faktor u ovoj priči biće i faktor umora jer će crveno-beli sa te strane imati prednost. Isto važi i za prednost domaćeg terena.

„Crvena zvezda je u Superligi i polufinalu sa Megom imala maksimalan učinak, imala par dana više za odmor i pripremu, što joj daje prednost, kao i činjenica da će imati meč više pred svojom publikom. Mi smo ciljeve koje smo jesenas postavili ispunili, prolazna vremena u trci čiji je cilj na kraju sledeće sezone, su nam dala određene pokazatelje. To ne znači da u duele sa Zvezdom ulazimo bez motiva. Činjenica da su favoriti samo nas dodatno inspiriše na borbu, znamo kake obaveze nosi igranje u dresu Partizana i pružicemo maksimum na terenu sa željom da ispunimo naše i snove naših navijača“.

Druga utakmica finalne serije igraće se u sredu od 19 časova na istom mestu, a domaćin je Partizan. Potom se serija „vraća“ na Zvezdin teren, a eventualni četvrti meč igra se narednog ponedeljka u 18.00, kada će crno-beli opet imati podršku s tribina...

Komentari / 0

Ostavite komentar