Ко је овдје луд, а ко збуњен?!

У Бајерну кажу да нема топ квалитет, Ливерпул даје 80. 000. 000 евра! Сезона лова на Николу Пепеа из Лила је у пуном јеку. . .

Фудбал 10.06.2019 | 00:00
Ко је овдје луд, а ко збуњен?!
Претходна сезона у француској Лиги 1 подједнако је била незаборавна и за Лил и за Николу Пепеа. Најбољи фудбалер Дога упамтиће је по још једној години у којој се у потпуности афирмисао (забележио 23 поготка и 11 асистенција) и пружио прилику да га упознају и они који нису до сада обраћали пажњу на хитроногог 183 сантиметара високог крилног нападача из Обале Слоноваче.

Навијачи Лила упамтиће је по чињеници да су се вратили у Лигу шампиона после пет година, али ће морати да се помире да их у европску елиту највероватније неће водити момак који је био најзаслужнији за овогодишњи успех и освајање другог места иза неприкосновеног Пари Сен Жермена. Према бројним изворима из Енглеске и Француске, 24-годишњи Пепе је на путу за Ливерпул где би требало да постане нова узданица шампиона Европе и прво летње појачање.

Очигледно је да се Јирген Клоп охладио од идеје зване Набил Фекир која се прошлог лета кувала на Енфилду као готова ствар. Лион је покварио трансфер у последњем тренутку и испоставило се на крају тако учинио услугу Црвенима, јер нити су бројке Фекира ове сезоне близу оним из прошле, нити Клоп има пара за бацање. Зато је пажња будног Немца окренута ка Лилу и француском тржишту које је прави резервоар и талентованих и квалитетних фудбалера из којег је управо Пепе изашао.

Уосталом, погодили су и са Фабињом прошле године, зар не?

Бројни скаути су опседали стадион Лила у сезони за нама, а занимао их је само један фудбалер. Сјајни Пепе. Његове квалитете годинама већ прати Барселона, прошле године су га многи унапред видели на Ноу Кампу пре него што је каталонски клуб као зеца из шешира извукао Бордоовог Бразилца Малкома и тиме се увалио у додатни проблем јер овај није потврдио уложена средства и био је један од најслабијих у Каталонији ове сезоне.

И Арсенал се најчешће спомињао као кандидат за довођење аса Лила којег је снимио давно још у Борусији и некадашњи шеф скаутинга Тобџија Свен Мислинтант.

Спомињала се стидљиво током пролећа жеља Унаја Емерија, који је радећи у Паризу стекао увид у његове квалитете, да Пепе слети на Емирате поред Лаказета, Обмајана, Гендузија и осталих некадашњих ведета из Лиге 1, али је висока цена коју Лил у старту истиче (70.000.000 фунти) велики проблем, пошто Арсенал већ три сезоне не игра Лигу шампиона и не зарађује како се очекује.

У сличној ситуацији је и Интер, који такође, према наводима из Италије, жели Пепеа, али изгледа да ни он "нема пара за планинарење" услед сталних проблема са финансијским фер-плејом откако су га преузели кинески власници.

Тако су се овог позног пролећа издвојила само два конкретна имена која се одводе у везу са трансфером Николе Пепеа и то Бајерн и Ливерпул. Ривали из осмине финала Лиге шампиона за тренутак су укрстили копља око звезде Лила, али су се Баварци за сада повукли из игре. Кажемо за сада, јер у Минхену не одбацију могућност ангажовања Пепеа, под условом да им пропадну примарне мете - Лирој Сане и Калум Хадсон Одои.

"Бајернова управа се већ изјаснила против довођења Пепеа. Мишљење је да овај играч нема потребан квалитет за фудбал на топ нивоу. Али, уколико клуб не успе да ангажује примарне мете као што су Сане и Хадсон Одои, у Минхену би могли поново да размисле о Пепеу", написао је јуче Кристијан Фалк, главни уредник СпортБилда и најобавештенији немачки новинар када су у питању трансфери.



Оваква информација фактички је отворила пут Николи Пепеу ка Енфилду. Многи острвски и француски медији тврде већ неколико дана да је Ливерпул озбиљно загрејан за овог фудбалера којег Клоп види као "универзалног нападача" и идеалну замену за управо отпуштеног Данијела Стариџа. Јасно је такође да и зов шампиона Европе има посебну тежину када се ради о избору нове средине за фудбалера којег јури пола Европе.

Познати француски новинар и један од најобавештенијих људи када су у питању трансфери у земљи Галских петлова Мохамед Бухафси данас је објаснио знатижељним навијачима Ливерпула докле су стигли преговори два клуба. Уредник Радио Монте Карла тврди да му је из Лила незванично потврђено да се воде озбиљни преговори с Црвенима и да је сам Пепе у комуникацији с прваком Европе, али да има неколико опција и да се чека његова коначна одлука.

Обештећење које Доге траже износи око 70.000.000 фунти, што је близу 80.000.000 евра и ако Ливерпул буде истрајан у намери да Јиргену Клопу поклони једног од најбољих играча француске лиге, неће проћи пуно времена па да угледамо Пепеа испред Копа са црвеним дресом у рукама. Изгледа да му је Црвено суђено.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс 

Коментари / 0

Оставите коментар