Ko je ovdje lud, a ko zbunjen?!

U Bajernu kažu da nema top kvalitet, Liverpul daje 80. 000. 000 evra! Sezona lova na Nikolu Pepea iz Lila je u punom jeku. . .

Fudbal 10.06.2019 | 00:00
Ko je ovdje lud, a ko zbunjen?!
Prethodna sezona u francuskoj Ligi 1 podjednako je bila nezaboravna i za Lil i za Nikolu Pepea. Najbolji fudbaler Doga upamtiće je po još jednoj godini u kojoj se u potpunosti afirmisao (zabeležio 23 pogotka i 11 asistencija) i pružio priliku da ga upoznaju i oni koji nisu do sada obraćali pažnju na hitronogog 183 santimetara visokog krilnog napadača iz Obale Slonovače.

Navijači Lila upamtiće je po činjenici da su se vratili u Ligu šampiona posle pet godina, ali će morati da se pomire da ih u evropsku elitu najverovatnije neće voditi momak koji je bio najzaslužniji za ovogodišnji uspeh i osvajanje drugog mesta iza neprikosnovenog Pari Sen Žermena. Prema brojnim izvorima iz Engleske i Francuske, 24-godišnji Pepe je na putu za Liverpul gde bi trebalo da postane nova uzdanica šampiona Evrope i prvo letnje pojačanje.

Očigledno je da se Jirgen Klop ohladio od ideje zvane Nabil Fekir koja se prošlog leta kuvala na Enfildu kao gotova stvar. Lion je pokvario transfer u poslednjem trenutku i ispostavilo se na kraju tako učinio uslugu Crvenima, jer niti su brojke Fekira ove sezone blizu onim iz prošle, niti Klop ima para za bacanje. Zato je pažnja budnog Nemca okrenuta ka Lilu i francuskom tržištu koje je pravi rezervoar i talentovanih i kvalitetnih fudbalera iz kojeg je upravo Pepe izašao.

Uostalom, pogodili su i sa Fabinjom prošle godine, zar ne?

Brojni skauti su opsedali stadion Lila u sezoni za nama, a zanimao ih je samo jedan fudbaler. Sjajni Pepe. Njegove kvalitete godinama već prati Barselona, prošle godine su ga mnogi unapred videli na Nou Kampu pre nego što je katalonski klub kao zeca iz šešira izvukao Bordoovog Brazilca Malkoma i time se uvalio u dodatni problem jer ovaj nije potvrdio uložena sredstva i bio je jedan od najslabijih u Kataloniji ove sezone.

I Arsenal se najčešće spominjao kao kandidat za dovođenje asa Lila kojeg je snimio davno još u Borusiji i nekadašnji šef skautinga Tobdžija Sven Mislintant.

Spominjala se stidljivo tokom proleća želja Unaja Emerija, koji je radeći u Parizu stekao uvid u njegove kvalitete, da Pepe sleti na Emirate pored Lakazeta, Obmajana, Genduzija i ostalih nekadašnjih vedeta iz Lige 1, ali je visoka cena koju Lil u startu ističe (70.000.000 funti) veliki problem, pošto Arsenal već tri sezone ne igra Ligu šampiona i ne zarađuje kako se očekuje.

U sličnoj situaciji je i Inter, koji takođe, prema navodima iz Italije, želi Pepea, ali izgleda da ni on "nema para za planinarenje" usled stalnih problema sa finansijskim fer-plejom otkako su ga preuzeli kineski vlasnici.

Tako su se ovog poznog proleća izdvojila samo dva konkretna imena koja se odvode u vezu sa transferom Nikole Pepea i to Bajern i Liverpul. Rivali iz osmine finala Lige šampiona za trenutak su ukrstili koplja oko zvezde Lila, ali su se Bavarci za sada povukli iz igre. Kažemo za sada, jer u Minhenu ne odbaciju mogućnost angažovanja Pepea, pod uslovom da im propadnu primarne mete - Liroj Sane i Kalum Hadson Odoi.

"Bajernova uprava se već izjasnila protiv dovođenja Pepea. Mišljenje je da ovaj igrač nema potreban kvalitet za fudbal na top nivou. Ali, ukoliko klub ne uspe da angažuje primarne mete kao što su Sane i Hadson Odoi, u Minhenu bi mogli ponovo da razmisle o Pepeu", napisao je juče Kristijan Falk, glavni urednik SportBilda i najobavešteniji nemački novinar kada su u pitanju transferi.



Ovakva informacija faktički je otvorila put Nikoli Pepeu ka Enfildu. Mnogi ostrvski i francuski mediji tvrde već nekoliko dana da je Liverpul ozbiljno zagrejan za ovog fudbalera kojeg Klop vidi kao "univerzalnog napadača" i idealnu zamenu za upravo otpuštenog Danijela Staridža. Jasno je takođe da i zov šampiona Evrope ima posebnu težinu kada se radi o izboru nove sredine za fudbalera kojeg juri pola Evrope.

Poznati francuski novinar i jedan od najobaveštenijih ljudi kada su u pitanju transferi u zemlji Galskih petlova Mohamed Buhafsi danas je objasnio znatiželjnim navijačima Liverpula dokle su stigli pregovori dva kluba. Urednik Radio Monte Karla tvrdi da mu je iz Lila nezvanično potvrđeno da se vode ozbiljni pregovori s Crvenima i da je sam Pepe u komunikaciji s prvakom Evrope, ali da ima nekoliko opcija i da se čeka njegova konačna odluka.

Obeštećenje koje Doge traže iznosi oko 70.000.000 funti, što je blizu 80.000.000 evra i ako Liverpul bude istrajan u nameri da Jirgenu Klopu pokloni jednog od najboljih igrača francuske lige, neće proći puno vremena pa da ugledamo Pepea ispred Kopa sa crvenim dresom u rukama. Izgleda da mu je Crveno suđeno.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters 

Komentari / 0

Ostavite komentar