Зизуов палац горе за Браима Дијаза!

Палац доле за Винисијуса! Проблем је што у клубу другачије размишљају. . .

Фудбал 09.06.2019 | 23:50
Зизуов палац горе за Браима Дијаза!
Зинедин Зидан и Флорентино Перез на супротним странама. Не баш на ратној нози, али око двојице играча тренер и председник Реала се разимимоилазе. Јер Зизу би да задржи Браима Дијаза и пусти Винисијуса Жуниора, док би Перез овог првог да проследи некоме, док је Винисијус маркетиншки врло занимљив ако ништа друго, а оно због бразилског порекла.

Међутим, код Зидана је Винисијус добио најмање минута од свих. Само два пута на терену, све скупа 30 минута. Додуше, на почетку Зизуовог другог мандата је био лакше повређен, али свеједно је ту било простора да одигра нешто више, па се сада спекулише да француски стручњак просто није одушевљен 18-годишњим играчем. Илити да га бар не види као моментално решење, јер после ужасне ове сезоне у наредној ће Реал морати да нападне Барселонину титулу, а за тако нешто потребни су му већ доказани асови.

У ту групу не спаде ни Браим Дијаз, али је Зидан ипак нешто видео у нему, па му је 19-годишњи Шпанац играо 34 одсто времена откако се вратио у Мадрид. И играо је сасвим добро, наместио два гола, затресао мрежу против Реал Сосиједада.

“Допада ми се што увек иде на гол, што користи обе ноге, воли да учествује у игри”, коментарисао је Зидансвојевремено.

И сам играч жели да остане, али и клуб жели нешто да прода како би финансирао реконструкцију екипе. Врло слична је ситуација и са Марком Асенсијем, Лукасом Васкезом, Данијем Карвахалом… На излазним вратима, не зна се да ли ће да иду или остане. У таквој је ситуацији и Браим Дијаз. Флорентину Перезу је ове сезоне резултат приоритет. Нема времена да сада развија играче, па зато из клуба заговарају продају или макар позајмицу неком клубу у коме ће реодовно да игра. Зидан се опире.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар