Zizuov palac gore za Braima Dijaza!

Palac dole za Vinisijusa! Problem je što u klubu drugačije razmišljaju. . .

Fudbal 09.06.2019 | 23:50
Zizuov palac gore za Braima Dijaza!
Zinedin Zidan i Florentino Perez na suprotnim stranama. Ne baš na ratnoj nozi, ali oko dvojice igrača trener i predsednik Reala se razimimoilaze. Jer Zizu bi da zadrži Braima Dijaza i pusti Vinisijusa Žuniora, dok bi Perez ovog prvog da prosledi nekome, dok je Vinisijus marketinški vrlo zanimljiv ako ništa drugo, a ono zbog brazilskog porekla.

Međutim, kod Zidana je Vinisijus dobio najmanje minuta od svih. Samo dva puta na terenu, sve skupa 30 minuta. Doduše, na početku Zizuovog drugog mandata je bio lakše povređen, ali svejedno je tu bilo prostora da odigra nešto više, pa se sada spekuliše da francuski stručnjak prosto nije oduševljen 18-godišnjim igračem. Iliti da ga bar ne vidi kao momentalno rešenje, jer posle užasne ove sezone u narednoj će Real morati da napadne Barseloninu titulu, a za tako nešto potrebni su mu već dokazani asovi.

U tu grupu ne spade ni Braim Dijaz, ali je Zidan ipak nešto video u nemu, pa mu je 19-godišnji Španac igrao 34 odsto vremena otkako se vratio u Madrid. I igrao je sasvim dobro, namestio dva gola, zatresao mrežu protiv Real Sosijedada.

“Dopada mi se što uvek ide na gol, što koristi obe noge, voli da učestvuje u igri”, komentarisao je Zidansvojevremeno.

I sam igrač želi da ostane, ali i klub želi nešto da proda kako bi finansirao rekonstrukciju ekipe. Vrlo slična je situacija i sa Markom Asensijem, Lukasom Vaskezom, Danijem Karvahalom… Na izlaznim vratima, ne zna se da li će da idu ili ostane. U takvoj je situaciji i Braim Dijaz. Florentinu Perezu je ove sezone rezultat prioritet. Nema vremena da sada razvija igrače, pa zato iz kluba zagovaraju prodaju ili makar pozajmicu nekom klubu u kome će reodovno da igra. Zidan se opire.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar