Томић пред финале: Нема фаворита!

У редовима Црвене звезде мтс не слажу се с оценом да су фаворити пред почетак борбе за титулу првака државе. Одлучено да у финалној серији не буде дозвољен долазак гостујућих навијача.

Кошарка 09.06.2019 | 19:30
Томић пред финале: Нема фаворита!
Црвена звезда мтс жели пету узастопну титулу првака Србије.

Шампион региона је у претходне две године побеђивао ФМП, а овога пута ће за ривала имати највећег ривала Партизан - у серији која се игра на три добијене утакмице и почиње од понедељка (18 часова, Арена Спорт) уз предност домаћинства за црвено-беле.

Из Партизана наводе да је Црвена звезда фаворит, док се по том питању не слаже Милан Томић који у најави финала подсећа да је дерби увек посебна утакмица.

"Од првог дана и старта Суперлиге, навео сам јасно и отворено амбиције и циљ КК Црвена звезда у овој лиги, водећи се тиме да је здрава амбиција сваког спортисте да увек жели да освоји такмичење у коме учествује. Следи нам нови дерби, нема фаворита јер су то увек специфичне утакмице", казао је Милан Томић у изјави за званични сајт црвено-белих.

Његова екипа је у два меча завршила полуфиналну серију против Меге (2-0), док је Партизан играо у петак "мајсторицу" са ФМП-ом.

Задовољан је што су сви играчи спремни, што значи да су се Душан Ристић и Били Берон опоравили од ситнијих повреда, а да желе да крај напорне сезоне крунишу на најбољи могући начин, наравно уз подршку публике.

"Овом приликом позивам наше навијаче да дођу у великом броју и подрже нас у нашим настојањима да на најбољи начин окончамо ову сезону. Разлика коју су правили и енергија коју су нам доносили у претходним дербијима, посебно у последња два која смо одиграли као домаћини је била евидентна и врло важна за нас", навео је Милан Томић.

БЕЗ ГОСТУЈУЋИХ НАВИЈАЧА

Поводом почетка финалне серије у суботу је у просторијама КК Црвена звезда на Малом Калемегдану одржан састанак безбедности коме су присуствовали представници оба клуба учесника финала, представник КЛС, МУП Републике Србије, и свих безбедносних структрура које ће бити ангажоване на финалним утакмицама плеј офа Суперлиге Србије. На том састанку је одлучено да неће бити гостујућих навијача на утакмицама финалне серије. Одмах након тог састанка, дистрибуиране су бесплатне карте за присалице КК Црвена звезда у просторијама клуба на Малом Калемегдану.

Огњен Добрић подсећа да је најважнији циљ био освајање титуле АБА лиге, али да им не мањка ни мотива за шампионски пехар домаћег шампионата.

"Желимо да освојимо и титулу првака Србије, чиме би на прави начин окончали ову дугу и врло напорну сезону. Имамо предност домаћег терена у овој серији, зато је прва утакмица врло важна и овом приликом позивам наше навијаче да дођу и што више испуне халу у понедељак. Знамо се одлично, зна се и шта је дерби, нема никаквих тајни, ово ће нам бити седма утакмица у овој сезони, одиграћемо их још током ове серије", казао је Добрић и додао:

"Добро смо тренирали претходних дана, потпуно смо спремни и једва чекамо да крене финале. Рецепт је познат, јака одбрана, велика борбеност и максималан ангажман и концентрација без падова отварају пут ка повољном резултату".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар