Tomić pred finale: Nema favorita!

U redovima Crvene zvezde mts ne slažu se s ocenom da su favoriti pred početak borbe za titulu prvaka države. Odlučeno da u finalnoj seriji ne bude dozvoljen dolazak gostujućih navijača.

Košarka 09.06.2019 | 19:30
Tomić pred finale: Nema favorita!
Crvena zvezda mts želi petu uzastopnu titulu prvaka Srbije.

Šampion regiona je u prethodne dve godine pobeđivao FMP, a ovoga puta će za rivala imati najvećeg rivala Partizan - u seriji koja se igra na tri dobijene utakmice i počinje od ponedeljka (18 časova, Arena Sport) uz prednost domaćinstva za crveno-bele.

Iz Partizana navode da je Crvena zvezda favorit, dok se po tom pitanju ne slaže Milan Tomić koji u najavi finala podseća da je derbi uvek posebna utakmica.

"Od prvog dana i starta Superlige, naveo sam jasno i otvoreno ambicije i cilj KK Crvena zvezda u ovoj ligi, vodeći se time da je zdrava ambicija svakog sportiste da uvek želi da osvoji takmičenje u kome učestvuje. Sledi nam novi derbi, nema favorita jer su to uvek specifične utakmice", kazao je Milan Tomić u izjavi za zvanični sajt crveno-belih.

Njegova ekipa je u dva meča završila polufinalnu seriju protiv Mege (2-0), dok je Partizan igrao u petak "majstoricu" sa FMP-om.

Zadovoljan je što su svi igrači spremni, što znači da su se Dušan Ristić i Bili Beron oporavili od sitnijih povreda, a da žele da kraj naporne sezone krunišu na najbolji mogući način, naravno uz podršku publike.

"Ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu u velikom broju i podrže nas u našim nastojanjima da na najbolji način okončamo ovu sezonu. Razlika koju su pravili i energija koju su nam donosili u prethodnim derbijima, posebno u poslednja dva koja smo odigrali kao domaćini je bila evidentna i vrlo važna za nas", naveo je Milan Tomić.

BEZ GOSTUJUĆIH NAVIJAČA

Povodom početka finalne serije u subotu je u prostorijama KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu održan sastanak bezbednosti kome su prisustvovali predstavnici oba kluba učesnika finala, predstavnik KLS, MUP Republike Srbije, i svih bezbednosnih struktrura koje će biti angažovane na finalnim utakmicama plej ofa Superlige Srbije. Na tom sastanku je odlučeno da neće biti gostujućih navijača na utakmicama finalne serije. Odmah nakon tog sastanka, distribuirane su besplatne karte za prisalice KK Crvena zvezda u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.

Ognjen Dobrić podseća da je najvažniji cilj bio osvajanje titule ABA lige, ali da im ne manjka ni motiva za šampionski pehar domaćeg šampionata.

"Želimo da osvojimo i titulu prvaka Srbije, čime bi na pravi način okončali ovu dugu i vrlo napornu sezonu. Imamo prednost domaćeg terena u ovoj seriji, zato je prva utakmica vrlo važna i ovom prilikom pozivam naše navijače da dođu i što više ispune halu u ponedeljak. Znamo se odlično, zna se i šta je derbi, nema nikakvih tajni, ovo će nam biti sedma utakmica u ovoj sezoni, odigraćemo ih još tokom ove serije", kazao je Dobrić i dodao:

"Dobro smo trenirali prethodnih dana, potpuno smo spremni i jedva čekamo da krene finale. Recept je poznat, jaka odbrana, velika borbenost i maksimalan angažman i koncentracija bez padova otvaraju put ka povoljnom rezultatu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar