Куп пријатељства: Војводина боља од Партизана за титулу!

Војводина пеналима до Купа пријатељства! Омладинци новосадске Војводине победници међународног турнира "Куп пријатељства" на Златибору. Победа у финалу над Партизаном после пенала. Црно-бели другу годину заредом без трофеја после пенала.  Пенал-мајстори: Воши пехар Купа пријатељства! Дражић опет сјајан, Партизан нервозан на кречу! На крају 4:2 за Новосађане.

Фудбал 09.06.2019 | 16:39
Куп пријатељства: Војводина боља од Партизана за титулу!
Малтене без шута ка голу Партизана за 80 минута игре (2x40), фудбалери Војводине дошли су до трофеја турнира "Куп пријатељства", који је, заправо, скуп некадашњих учесника југословенске лиге.

Војводина - Партизан 0:0, пеналима- 4:2.

Партизан је био много бољи током, имао је две, три велике шансе, али је голман Војводине Дражић у пар наврата сјајно интервенисао. 

Играчи Партизана су диктирали темпо, много више имали лопту у својим ногама, нису дозволилили противнику готово да приђе голу, а све време су играли високи пресинг. Ипак, то није дало резултата. 

Партизан, који је и прошле године поражен у финалу од Сарајева, такође после пенала, до завршнице је стигао забележивши све победе (4 победе, и реми у финалу). Али, пенали нису специјалност црно-белих, показало се и данас.

Учинак Војводине на турниру је: 2 победе, 2 ремија и пораз.

Играчи Војводине су били хладнокрвнији у пенал серији (шутирали без грешке), а момци у црно-белим дресовима (Цветојевић и Шимун) су две лопте послали далеко изнад пречке.

Партизан поново у финалу и Партизан поново поражен у пенал серији. Прошле сезоне од Сарајева, ове на Златибору од Војводине, која је у пенал рулету славила са 4:2 – у регуларном току је било 0:0 – и стигла до пехара Купа пријатељства.

Дејан Ђурић, Драган Кокановић, Милан Станић и Матвеј Мартинковић су били сигурни са беле тачке, док су на другој страни непрецизни били Партизанов штопер Игор Цветојевић и посебно Марко Шимун,  који је у четвртој серији лоше наместио лопту и тукао небу под облаке, па су Лале после четвртфиналне утакмице са Црвеном звездом и другог београдског великана избацили у пенал серији.

Што се тиче регуларних 90 минтуа игре, нисмо видели много квалитетног фудбала, мада нисмо ни могли пошто по тропским условима на Златибору није било нимало лако уопште ходати, а камоли трчати. Партизан је истина био нешто бољи, свакако много конкретнији у нападу, али је против себе имао Стефана Дражића, момка који би заиста морао да буде поносан на све оно што је приказао на Златибору.

Био је јунак у победама против Будућности и Црвене звезде када је бранио ударце са пенала, потом је блистао и уполуфиналном окршају са Динамом, а и данас је био најистакнутији у новосадском тиму, уз ограду да се офанзивни играчи нису посебно ни истицали. Дражић је пак своје обавио, у првом полувремену парадом скинуо гол Никши Вујановићу, у другом зауставио изузетан незгодан шут Михајла Ђокића, мајсторски пресекао и једно оштро убацивање Николе Човића. Сасвим заслужено на крају је понео признања не само за најбољег голмана, већ и за играча турнира. Озбиљан бисер расте под трибинама Карађорђа.

Црно-белима за утеху титула најбољег стрелца за Саву Арамбашића. 

ВОЈВОДИНА: 25 Дражић, 2 Васиљев, 3 Кљајић, 4 Ђурковић, 5 Миљан, 6 Брборић, 7 Кокановић, 9 Богдановић, 10 Ђурић, 11 Грек, 15 Пантић. (Резерве: 13 Благојевић, 8 Радмиловић, 18 Станић, 40 Барјактаров, 14 Лозић, 16 Мартинкевич, 17 Цицмил).

ПАРТИЗАН: 12 Бонџић, 2 Радмановац, 3 Ћорковић, 4 Момчиловић, 5 Смиљковић, 6 Цветојевић, 7 Станојловић, 8 Ђорђевић, 9 Арамбашић, 10 Рашковић, 11 Вујановић. (Резерве: 1 Кашић, 13 Ђурковић, 14 Чубра, 16 Чолић, 17 Пејовић, 19 Гајић, 18 Тејић, 15 Шимун).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар