Kup prijateljstva: Vojvodina bolja od Partizana za titulu!

Vojvodina penalima do Kupa prijateljstva! Omladinci novosadske Vojvodine pobednici međunarodnog turnira "Kup prijateljstva" na Zlatiboru. Pobeda u finalu nad Partizanom posle penala. Crno-beli drugu godinu zaredom bez trofeja posle penala.  Penal-majstori: Voši pehar Kupa prijateljstva! Dražić opet sjajan, Partizan nervozan na kreču! Na kraju 4:2 za Novosađane.

Fudbal 09.06.2019 | 16:39
Kup prijateljstva: Vojvodina bolja od Partizana za titulu!
Maltene bez šuta ka golu Partizana za 80 minuta igre (2x40), fudbaleri Vojvodine došli su do trofeja turnira "Kup prijateljstva", koji je, zapravo, skup nekadašnjih učesnika jugoslovenske lige.

Vojvodina - Partizan 0:0, penalima- 4:2.

Partizan je bio mnogo bolji tokom, imao je dve, tri velike šanse, ali je golman Vojvodine Dražić u par navrata sjajno intervenisao. 

Igrači Partizana su diktirali tempo, mnogo više imali loptu u svojim nogama, nisu dozvolilili protivniku gotovo da priđe golu, a sve vreme su igrali visoki presing. Ipak, to nije dalo rezultata. 

Partizan, koji je i prošle godine poražen u finalu od Sarajeva, takođe posle penala, do završnice je stigao zabeleživši sve pobede (4 pobede, i remi u finalu). Ali, penali nisu specijalnost crno-belih, pokazalo se i danas.

Učinak Vojvodine na turniru je: 2 pobede, 2 remija i poraz.

Igrači Vojvodine su bili hladnokrvniji u penal seriji (šutirali bez greške), a momci u crno-belim dresovima (Cvetojević i Šimun) su dve lopte poslali daleko iznad prečke.

Partizan ponovo u finalu i Partizan ponovo poražen u penal seriji. Prošle sezone od Sarajeva, ove na Zlatiboru od Vojvodine, koja je u penal ruletu slavila sa 4:2 – u regularnom toku je bilo 0:0 – i stigla do pehara Kupa prijateljstva.

Dejan Đurić, Dragan Kokanović, Milan Stanić i Matvej Martinković su bili sigurni sa bele tačke, dok su na drugoj strani neprecizni bili Partizanov štoper Igor Cvetojević i posebno Marko Šimun,  koji je u četvrtoj seriji loše namestio loptu i tukao nebu pod oblake, pa su Lale posle četvrtfinalne utakmice sa Crvenom zvezdom i drugog beogradskog velikana izbacili u penal seriji.

Što se tiče regularnih 90 mintua igre, nismo videli mnogo kvalitetnog fudbala, mada nismo ni mogli pošto po tropskim uslovima na Zlatiboru nije bilo nimalo lako uopšte hodati, a kamoli trčati. Partizan je istina bio nešto bolji, svakako mnogo konkretniji u napadu, ali je protiv sebe imao Stefana Dražića, momka koji bi zaista morao da bude ponosan na sve ono što je prikazao na Zlatiboru.

Bio je junak u pobedama protiv Budućnosti i Crvene zvezde kada je branio udarce sa penala, potom je blistao i upolufinalnom okršaju sa Dinamom, a i danas je bio najistaknutiji u novosadskom timu, uz ogradu da se ofanzivni igrači nisu posebno ni isticali. Dražić je pak svoje obavio, u prvom poluvremenu paradom skinuo gol Nikši Vujanoviću, u drugom zaustavio izuzetan nezgodan šut Mihajla Đokića, majstorski presekao i jedno oštro ubacivanje Nikole Čovića. Sasvim zasluženo na kraju je poneo priznanja ne samo za najboljeg golmana, već i za igrača turnira. Ozbiljan biser raste pod tribinama Karađorđa.

Crno-belima za utehu titula najboljeg strelca za Savu Arambašića. 

VOJVODINA: 25 Dražić, 2 Vasiljev, 3 Kljajić, 4 Đurković, 5 Miljan, 6 Brborić, 7 Kokanović, 9 Bogdanović, 10 Đurić, 11 Grek, 15 Pantić. (Rezerve: 13 Blagojević, 8 Radmilović, 18 Stanić, 40 Barjaktarov, 14 Lozić, 16 Martinkevič, 17 Cicmil).

PARTIZAN: 12 Bondžić, 2 Radmanovac, 3 Ćorković, 4 Momčilović, 5 Smiljković, 6 Cvetojević, 7 Stanojlović, 8 Đorđević, 9 Arambašić, 10 Rašković, 11 Vujanović. (Rezerve: 1 Kašić, 13 Đurković, 14 Čubra, 16 Čolić, 17 Pejović, 19 Gajić, 18 Tejić, 15 Šimun).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar