Ролан Гарос ће се радикално промијенити!

Кров на "Шатријеу", вечерњи програм од 2020. године! На четири главна терена Отвореног првенства Француске у Паризу следеће године биће постављена расвета, како се због мрака не би прекидали тениски мечеви.

Тенис 09.06.2019 | 18:08
Ролан Гарос ће се радикално промијенити!
Од 2020. на Ролан Гаросу "журка" цео дан! Организатори гренд слема у Паризу убудуће неће имати проблем са мраком, али ни кишом!

Светла ће бити постављена на терену "Филип Шатрије", "Сузан Ленглен", "Смон Матје" и на терену број четири.

Организатори су подсетили да ће од следеће године бити у функцији и покретни кров, на стадиону "Филип Шатрије".

Како се наводи, ноћни термини мечева неће бити уведени од 2020. године, па турнир неће следити пример УС опена и Аустралијан опена, на којима мечеви почињу увече и некада се завршавају у раним јутарњим сатима.

Од раније је најављено да ће бити постављен покретни кров на стадиону Филип Шатрије, па организатори неће имати проблем са кишом и одлагањем мечева, као што је случај ових дана у Паризу.

Новина је и то да ће на четири главна терена тениског комплекса у Булоњској шуми бити постављена и расвета, како се због мрака не би прекидали тениски мечеви.

Рефлектори ће бити постављени на терену Филип Шатрије, Сузан Ленглен, Симон Матје и на терену број 14.

"Ово је последња година на којој ће мечеви на нашем турниру бити прекидани због мрака", обавестио је јавност председник Француског тениског савеза Бернар Гвидичели.

Остали терени биће осветљени 2021. године, па се тек тада може очекивати да ће се разматрати увођење играња мечева у касним вечерњим терминима, као што је случај на Аустралијан Опену или УС Опену.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар