Rolan Garos će se radikalno promijeniti!

Krov na "Šatrijeu", večernji program od 2020. godine! Na četiri glavna terena Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu sledeće godine biće postavljena rasveta, kako se zbog mraka ne bi prekidali teniski mečevi.

Tenis 09.06.2019 | 18:08
Rolan Garos će se radikalno promijeniti!
Od 2020. na Rolan Garosu "žurka" ceo dan! Organizatori grend slema u Parizu ubuduće neće imati problem sa mrakom, ali ni kišom!

Svetla će biti postavljena na terenu "Filip Šatrije", "Suzan Lenglen", "Smon Matje" i na terenu broj četiri.

Organizatori su podsetili da će od sledeće godine biti u funkciji i pokretni krov, na stadionu "Filip Šatrije".

Kako se navodi, noćni termini mečeva neće biti uvedeni od 2020. godine, pa turnir neće slediti primer US opena i Australijan opena, na kojima mečevi počinju uveče i nekada se završavaju u ranim jutarnjim satima.

Od ranije je najavljeno da će biti postavljen pokretni krov na stadionu Filip Šatrije, pa organizatori neće imati problem sa kišom i odlaganjem mečeva, kao što je slučaj ovih dana u Parizu.

Novina je i to da će na četiri glavna terena teniskog kompleksa u Bulonjskoj šumi biti postavljena i rasveta, kako se zbog mraka ne bi prekidali teniski mečevi.

Reflektori će biti postavljeni na terenu Filip Šatrije, Suzan Lenglen, Simon Matje i na terenu broj 14.

"Ovo je poslednja godina na kojoj će mečevi na našem turniru biti prekidani zbog mraka", obavestio je javnost predsednik Francuskog teniskog saveza Bernar Gvidičeli.

Ostali tereni biće osvetljeni 2021. godine, pa se tek tada može očekivati da će se razmatrati uvođenje igranja mečeva u kasnim večernjim terminima, kao što je slučaj na Australijan Openu ili US Openu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar