Милану гори под ногама!

Сусо и Донарума иду за 100. 000. 000! Росонери верују да имају ново чудо од голмана уместо Донаруме!

Фудбал 09.06.2019 | 20:46
Милану гори под ногама!
Милан је усред битке да испоштује регулативе финансијског фер-плеја. УЕФА је прво најавила да ће славни клуб избацити из Европе јер је трошио више него што је било дозвољено, потом је уследила жалба и конструктивни разговори после чега су Росонери добили рок до 30. јуна.

Милан до краја месеца мора да оствари знатан профит како би испеглао клупске књиге и убедио УЕФУ да поштује правила финансијског фер-плеја. Једини начин за то је продаја играча, а италијански медији јављају да би неопходни новац могао да стигне од продаја Суса и Ђанлуиђија Донаруме.

Реч је о двојици понајбољих фудбалера Милана ако се узме комплетан учинак у последње две године. Међутим, Сусо је у другом делу минуле сезоне жестоко пао у форми и ставио своју будућност на Сан Сиру под знак питања. Јавио се Атлетико Мадрид који га је желео и прошлог лета и који је сада спреман да плати 40.000.000 евра на име обештећења. Толико износи Сусова откупна клаузула. Иначе, Галијани га је пре пет година довео из Ливерпула за само 1.200.000 евра па ће у финансијским књигама његов трансфер бити заведен као велика капитална добит.

Што се Донаруме тиче, он је вреднији у сваком смислу за Милан, али би могао да буде жртвован. Односи са Мином Рајолом су бољи него пре две године када је владао хаос око продужетка уговора, али и даље нису идеални. И сам Донарума је избегавао да потврди будућност у Милану јер је разочаран још једном промашеном сезоном без Лиге шампиона.

Иако има уговор још две године, Милан би следећег лета опет могао да дође у незгодну ситуацију да мора да га прода годину дана пре истека уговора ако не дође до новог продужетка сарадње. Зато је можда време за продају иако су дугорочни планови били да Донарума буде један од стубова за опоравак Милана. За њега је одавно заинтересован Пари Сен Жермен, а тај инетерс се повећао откако се на Парк принчева вратио доскорашњи Миланов директор Леонардо који би могао да буде кључни човек за трансфер и намами Донаруму у Париз. Он добро зна колико су Милану неопходне паре и у каквој је ситуацији клуб. Зато се спекулише да је спремио понуду од 60.000.000 евра коју ће Росонери највероватније прихватити.

Пари Сен Жермену је неопходан голман пошто Ареола нема пуно поверење, а Буфон је отишао. Из Франкфурта се са позајмице вратио Трап, али ће он највероватнији бити продат. Прва жеља је био Де Хеа којем су понуђени фантастични услови, али је Манчестер Јунајтед решен да се жестоко бори за свог голмана и понудио му је 20.000.000 евра по сезони. Како је Шпанац све даље од трансфера у Париз, француски клуб ће се потпуно фокусирати на Донаруму.

Са 100.000.000 евра од продаја Суса и Донаруме, Милан би решио финансијске бриге и испеглао клупске књиге. Што се тиче замена за њих, Милан можда и неће морати да их купује. Будући тренер Ђампаоло ће вероватно форсирати игру са двојицом нападача у којој би Пакета потпуно преузео улогу главног креатора игре и асистента која је до сада била Сусова.

Одлазак Донаруме би оставио проблем голмана, али Росонери и ту имају решење из куће. Тренутна резерва је ветеран Пепе Реина који има још две године уговора, а у позадини стасава још једно чудо од голмана које многи пореде са Донарумом. Миланово дете Алесандро Плицари има 19 година и тренутно блиста на Мундијалиту са репрезентацијом Италије и једна је од звезда светског шампионата за омладинце. О његовом таленту се одвано прича у Италији, али није могао да дође до изражаја поред осталих голмана Милана.

Од битних играча који ни којем случају нису на продају упркос висини понуда за њих, Милан је издвојио капитена Ромањолија и нападача Пјонтека. Они сигурно остају као носиоци игре у будућности...

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар