Milanu gori pod nogama!

Suso i Donaruma idu za 100. 000. 000! Rosoneri veruju da imaju novo čudo od golmana umesto Donarume!

Fudbal 09.06.2019 | 20:46
Milanu gori pod nogama!
Milan je usred bitke da ispoštuje regulative finansijskog fer-pleja. UEFA je prvo najavila da će slavni klub izbaciti iz Evrope jer je trošio više nego što je bilo dozvoljeno, potom je usledila žalba i konstruktivni razgovori posle čega su Rosoneri dobili rok do 30. juna.

Milan do kraja meseca mora da ostvari znatan profit kako bi ispeglao klupske knjige i ubedio UEFU da poštuje pravila finansijskog fer-pleja. Jedini način za to je prodaja igrača, a italijanski mediji javljaju da bi neophodni novac mogao da stigne od prodaja Susa i Đanluiđija Donarume.

Reč je o dvojici ponajboljih fudbalera Milana ako se uzme kompletan učinak u poslednje dve godine. Međutim, Suso je u drugom delu minule sezone žestoko pao u formi i stavio svoju budućnost na San Siru pod znak pitanja. Javio se Atletiko Madrid koji ga je želeo i prošlog leta i koji je sada spreman da plati 40.000.000 evra na ime obeštećenja. Toliko iznosi Susova otkupna klauzula. Inače, Galijani ga je pre pet godina doveo iz Liverpula za samo 1.200.000 evra pa će u finansijskim knjigama njegov transfer biti zaveden kao velika kapitalna dobit.

Što se Donarume tiče, on je vredniji u svakom smislu za Milan, ali bi mogao da bude žrtvovan. Odnosi sa Minom Rajolom su bolji nego pre dve godine kada je vladao haos oko produžetka ugovora, ali i dalje nisu idealni. I sam Donaruma je izbegavao da potvrdi budućnost u Milanu jer je razočaran još jednom promašenom sezonom bez Lige šampiona.

Iako ima ugovor još dve godine, Milan bi sledećeg leta opet mogao da dođe u nezgodnu situaciju da mora da ga proda godinu dana pre isteka ugovora ako ne dođe do novog produžetka saradnje. Zato je možda vreme za prodaju iako su dugoročni planovi bili da Donaruma bude jedan od stubova za oporavak Milana. Za njega je odavno zainteresovan Pari Sen Žermen, a taj ineters se povećao otkako se na Park prinčeva vratio doskorašnji Milanov direktor Leonardo koji bi mogao da bude ključni čovek za transfer i namami Donarumu u Pariz. On dobro zna koliko su Milanu neophodne pare i u kakvoj je situaciji klub. Zato se spekuliše da je spremio ponudu od 60.000.000 evra koju će Rosoneri najverovatnije prihvatiti.

Pari Sen Žermenu je neophodan golman pošto Areola nema puno poverenje, a Bufon je otišao. Iz Frankfurta se sa pozajmice vratio Trap, ali će on najverovatniji biti prodat. Prva želja je bio De Hea kojem su ponuđeni fantastični uslovi, ali je Mančester Junajted rešen da se žestoko bori za svog golmana i ponudio mu je 20.000.000 evra po sezoni. Kako je Španac sve dalje od transfera u Pariz, francuski klub će se potpuno fokusirati na Donarumu.

Sa 100.000.000 evra od prodaja Susa i Donarume, Milan bi rešio finansijske brige i ispeglao klupske knjige. Što se tiče zamena za njih, Milan možda i neće morati da ih kupuje. Budući trener Đampaolo će verovatno forsirati igru sa dvojicom napadača u kojoj bi Paketa potpuno preuzeo ulogu glavnog kreatora igre i asistenta koja je do sada bila Susova.

Odlazak Donarume bi ostavio problem golmana, ali Rosoneri i tu imaju rešenje iz kuće. Trenutna rezerva je veteran Pepe Reina koji ima još dve godine ugovora, a u pozadini stasava još jedno čudo od golmana koje mnogi porede sa Donarumom. Milanovo dete Alesandro Plicari ima 19 godina i trenutno blista na Mundijalitu sa reprezentacijom Italije i jedna je od zvezda svetskog šampionata za omladince. O njegovom talentu se odvano priča u Italiji, ali nije mogao da dođe do izražaja pored ostalih golmana Milana.

Od bitnih igrača koji ni kojem slučaju nisu na prodaju uprkos visini ponuda za njih, Milan je izdvojio kapitena Romanjolija i napadača Pjonteka. Oni sigurno ostaju kao nosioci igre u budućnosti...

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar