Тако то ради Реал...!

Пројекат Азар траје од почетка 2017. године! Учествовао је и Роберто Карлос у целој причи.

Фудбал 09.06.2019 | 19:11
Тако то ради Реал...!
Реал Мадрид многи сматрају највећим клубом на свету и то не само због освојених трофеја. Велика је то машинерија, систем који ради детаљно и студиозно. Последњи производ целог рада је потпис Едена Азара који ће се догодити у четвртак на стадиону Сантјаго Бернабеу.

Светла у прес сали ће обасјати човека који је већ залудео бројне навијаче Реал Мадрида и очекује се да на трибинама буде доста навијача. Међутим... Све је то само епилог приче која је почела не тако скоро. Не би било ништа могуће без рада клуба који је почео још на почетку 2017. године да ради на довођењу Азара. Када је Белгијанац играо своју пету сезону у Челсију.

Први га је у Лондону посетио Хозе Анхел Санчез, мистериозни господин који је дуго година био извршни директор СЕГЕ и још неколико јаких фирми, а Перезовим устоличењем постао је један од првих индустријалаца које је председник довео у клуб.

На договору којим је започела реализација трансфера били су Санчез и Ђуни Калафат, људи од поверења Флорентина Переза. И договорили су се да ће Азара купити пре или касније јер представља најбољи однос цене и квалитета.

Калафат је потом у тајности почео да посећује Лондон како би развио неку врсту односа с Азаром, али увек је био пажљив да не би прекорачио допуштена правила о разговорима с играчима без дозволе њиховог клуба. Челсијеву дозволу није имао па је долазио „туристички“. Створио је и одржавао односе са Азаром, али испод радара.

То је било пре две године, али Реалов интерес за Азаром траје од 2012. године,  Зидан га је тада хвалио јавно. Звучи глупо јер тада још није био тренер Реала, али његов утицај у послу не треба занемарити. Познато је да је Азаров идол и то је утицало веома на Белгијанца да донесе одлуку да пређе у Сантјаго Бернабеу.

На сав труд Реала, Азар није остао без одговора. Срео је Роберта Карлоса на годишњем одмору и кратко му поручио: "Долазим у Реал Мадрид, јави председнику Перезу". Карлос је то учинио, а посао је завршен успешно.

Реал је платио 100.000.000, а Азар обукао Краљевски бели дрес. После више од две године Реал је дочекао.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар