Tako to radi Real...!

Projekat Azar traje od početka 2017. godine! Učestvovao je i Roberto Karlos u celoj priči.

Fudbal 09.06.2019 | 19:11
Tako to radi Real...!
Real Madrid mnogi smatraju najvećim klubom na svetu i to ne samo zbog osvojenih trofeja. Velika je to mašinerija, sistem koji radi detaljno i studiozno. Poslednji proizvod celog rada je potpis Edena Azara koji će se dogoditi u četvrtak na stadionu Santjago Bernabeu.

Svetla u pres sali će obasjati čoveka koji je već zaludeo brojne navijače Real Madrida i očekuje se da na tribinama bude dosta navijača. Međutim... Sve je to samo epilog priče koja je počela ne tako skoro. Ne bi bilo ništa moguće bez rada kluba koji je počeo još na početku 2017. godine da radi na dovođenju Azara. Kada je Belgijanac igrao svoju petu sezonu u Čelsiju.

Prvi ga je u Londonu posetio Hoze Anhel Sančez, misteriozni gospodin koji je dugo godina bio izvršni direktor SEGE i još nekoliko jakih firmi, a Perezovim ustoličenjem postao je jedan od prvih industrijalaca koje je predsednik doveo u klub.

Na dogovoru kojim je započela realizacija transfera bili su Sančez i Đuni Kalafat, ljudi od poverenja Florentina Pereza. I dogovorili su se da će Azara kupiti pre ili kasnije jer predstavlja najbolji odnos cene i kvaliteta.

Kalafat je potom u tajnosti počeo da posećuje London kako bi razvio neku vrstu odnosa s Azarom, ali uvek je bio pažljiv da ne bi prekoračio dopuštena pravila o razgovorima s igračima bez dozvole njihovog kluba. Čelsijevu dozvolu nije imao pa je dolazio „turistički“. Stvorio je i održavao odnose sa Azarom, ali ispod radara.

To je bilo pre dve godine, ali Realov interes za Azarom traje od 2012. godine,  Zidan ga je tada hvalio javno. Zvuči glupo jer tada još nije bio trener Reala, ali njegov uticaj u poslu ne treba zanemariti. Poznato je da je Azarov idol i to je uticalo veoma na Belgijanca da donese odluku da pređe u Santjago Bernabeu.

Na sav trud Reala, Azar nije ostao bez odgovora. Sreo je Roberta Karlosa na godišnjem odmoru i kratko mu poručio: "Dolazim u Real Madrid, javi predsedniku Perezu". Karlos je to učinio, a posao je završen uspešno.

Real je platio 100.000.000, a Azar obukao Kraljevski beli dres. Posle više od dve godine Real je dočekao.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar