Затворено 547 ресторана и кафића

Иранска полиција затворила је 547 ресторана и кафића у Техерану, јер нису поштовали "исламска начела", те ухапсила 11 лица, рекао је шеф полиције главног града Ирана Хосеин Рахими.

Свијет 09.06.2019 | 14:20
 Затворено 547 ресторана и кафића
Рахими је рекао да је поштовање исламских принципа и прописа једна од најважнијих мисија и задатака полиције, пише "Гардијан".

Новинска агенција Фарс јавила је прекршаји укључују "неконвенционално оглашавање у сајбер простору, пуштање недозвољене музике и разврат".

Према наводима ове агенције, операција је изведена у посљедњих 10 дана.

Шеф посебног суда у Техерану, који се бави "кривичним дјелима у области културе и морала", позвао је грађане да пријаве случајеве "неморалног понашања".

Грађани Техерана могу да пријаве ако је "нека особа у аутомобилу уклонила хиџаб", ако је неко домаћин забаве којој присуствују и мушкарци и жене или ако на Инстаграму виде неморалан садржај.

Према исламским прописима облачења, жене јавно само могу да покажу лице, шаке и стопала, а треба да носе скромне и ненападне боје. Алкохол је забрањен.

Влада је 2012. године наредила постављање камера у кафићима да би се пратило понашање гостију. Неки власници радије су одлучили да затворе локал.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нострадамус

09.06.2019 12:27

Ови Иранци се угледали на ове насе у Прњавору,ако нису издали рацун од 2км одмах затварају зрговину.А цак некима ако су на излогу у радњи дрзали слику Правда за Давида.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

09.06.2019 14:57

Коме цу сад продават сљиву немерем ни у Сарајеву.

Name

Градјанин

09.06.2019 17:39

А зашто да не издаје фискални рачун ионако је све приватник узео себи,ја би га затворио заувијек...Радник