РГ: Младеновић и Бабош најбоље у дублу!

Не може Ролан Гарос без нас, али за мало. . .  Кристина Младеновић и Тимеа Бабош освојиле пехар у дублу!

Тенис 09.06.2019 | 14:26
РГ: Младеновић и Бабош најбоље у дублу!
Дан пошто је и последњи представник српског тениса напустио 118. издање Ролан Гароса, "наше горе лист" је подигла шампионски пехар у Паризу.

"Наша", заправо Францускиња Кристина Младеновић је у пару са Мађарицом Тимеом Бабош славила у финалу дубла против кинеске комбинације који чине Јингјинг Дуан и Саисаи Џенг са 2:0, по сетовима 6:2 и 6:3. Ово је популарној Кики трећи гренд слем трофеј у игри парова, први је освојила пре три године баш у Паризу са сународницом Каролин Гарсијом, и 2018. у Мелбурну са Бабошевом.

Кристина Младеновић је недавно ангажовала тренутно можда и најбољег тениског тренера за жене, немачког сртучњака пореклом из Србије, Сашу Бајина у покушају да се пробије у врх женског сингла, и та сарадањ је одмах почела да даје плодове, а ово је свакако највећи до сада.

Други носиоци на турниру Бабош и Младеновић победиле су за 69 минута. Оне су четири пута одузеле сервис кинеским тенисеркама, које су направиле један брејк.

То је друга заједничка гренд слем титула за Бабош и Младеновић, након што су прошле године тријумфовале на Аустралијан опену.

Џенг и Дуан први пут играју заједно у дублу на неком турниру.

Младеновић је 2016. године освојила Ролан Гарос са Каролином Гарсијом.

Она ће од понедељка заменити Чехињу Катерину Синијакову на првом месту WТА листе у конкуренцији дублова.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар