RG: Mladenović i Baboš najbolje u dublu!

Ne može Rolan Garos bez nas, ali za malo. . .  Kristina Mladenović i Timea Baboš osvojile pehar u dublu!

Tenis 09.06.2019 | 14:26
RG: Mladenović i Baboš najbolje u dublu!
Dan pošto je i poslednji predstavnik srpskog tenisa napustio 118. izdanje Rolan Garosa, "naše gore list" je podigla šampionski pehar u Parizu.

"Naša", zapravo Francuskinja Kristina Mladenović je u paru sa Mađaricom Timeom Baboš slavila u finalu dubla protiv kineske kombinacije koji čine Jingjing Duan i Saisai Dženg sa 2:0, po setovima 6:2 i 6:3. Ovo je popularnoj Kiki treći grend slem trofej u igri parova, prvi je osvojila pre tri godine baš u Parizu sa sunarodnicom Karolin Garsijom, i 2018. u Melburnu sa Baboševom.

Kristina Mladenović je nedavno angažovala trenutno možda i najboljeg teniskog trenera za žene, nemačkog srtučnjaka poreklom iz Srbije, Sašu Bajina u pokušaju da se probije u vrh ženskog singla, i ta saradanj je odmah počela da daje plodove, a ovo je svakako najveći do sada.

Drugi nosioci na turniru Baboš i Mladenović pobedile su za 69 minuta. One su četiri puta oduzele servis kineskim teniserkama, koje su napravile jedan brejk.

To je druga zajednička grend slem titula za Baboš i Mladenović, nakon što su prošle godine trijumfovale na Australijan openu.

Dženg i Duan prvi put igraju zajedno u dublu na nekom turniru.

Mladenović je 2016. godine osvojila Rolan Garos sa Karolinom Garsijom.

Ona će od ponedeljka zameniti Čehinju Katerinu Sinijakovu na prvom mestu WTA liste u konkurenciji dublova.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar