Барти, од крикета до тениса и врха Ајфелове куле!

Када је у јануару у Аустралији ређала победу за победом, цела Аустралија се дигла на ноге. Ешли Барти је по коначну награду дошла нешто касније, у Паризу.

Тенис 09.06.2019 | 16:58
Барти, од крикета до тениса и врха Ајфелове куле!
Тада је у Мелбурну заустављена у четвртфиналу, али снови нације о новом Гренд слем шампиону, остварили су се пет месеци касније на Ролан Гаросу.

Овај турнир у Паризу одиграла је одлично. Победила је Џесику Пегулу, Данијел Колинс, Андреу Петковић, Софију Кенин, Медисон Киз у четвртфиналу, а у полуфиналу Аманду Анисимову.

У финалу са Вондрушовом јој је буквално све полазило за руком. Млада чешка тенисерка није имала никакве шансе, тако да је 25-годишња девојка из Квинсленда лако стигла до трофеја.

"У петак у поуфиналу је све било као на ролекостеру. Нема сврхе причати о томе Игртала сам и добар и ужасан тенис. Сада сам себи говорила да не смем испустити прилику која ми се указала, хтела сам да је зграбим са обе руке. Ово је био савршен меч у сваком погледу, посебно ако се у обзир узме каква је била ситуација. Све је задивљујуће", поручила је нова шампионка Ролан Гароса.

Ешли, као и многи у Аустралији, воли игру на трави и каже да има велике аспирације и на Вимблдону.

"Играм добар тенис, а Вимблдон је још прилично далеко. Хоћу прво све ваљано да прославим, да узмем неколико дана одмора и онда да се спремам за наредни турнир. Волим сезону турнира на трави. Узбуђена сам што ћу играти у Великој Британији, надам се добрим играма и томе да ћу себи поново даи прилику да дођем до саме завршнице", поручила је Бартијева.

Од понедељка биће друга на свету. И многи ће је видети као фаворита. Али ако овако буде наставила да игра, ни сам врх није немогућа мисија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар