Barti, od kriketa do tenisa i vrha Ajfelove kule!

Kada je u januaru u Australiji ređala pobedu za pobedom, cela Australija se digla na noge. Ešli Barti je po konačnu nagradu došla nešto kasnije, u Parizu.

Tenis 09.06.2019 | 16:58
Barti, od kriketa do tenisa i vrha Ajfelove kule!
Tada je u Melburnu zaustavljena u četvrtfinalu, ali snovi nacije o novom Grend slem šampionu, ostvarili su se pet meseci kasnije na Rolan Garosu.

Ovaj turnir u Parizu odigrala je odlično. Pobedila je Džesiku Pegulu, Danijel Kolins, Andreu Petković, Sofiju Kenin, Medison Kiz u četvrtfinalu, a u polufinalu Amandu Anisimovu.

U finalu sa Vondrušovom joj je bukvalno sve polazilo za rukom. Mlada češka teniserka nije imala nikakve šanse, tako da je 25-godišnja devojka iz Kvinslenda lako stigla do trofeja.

"U petak u poufinalu je sve bilo kao na rolekosteru. Nema svrhe pričati o tome Igrtala sam i dobar i užasan tenis. Sada sam sebi govorila da ne smem ispustiti priliku koja mi se ukazala, htela sam da je zgrabim sa obe ruke. Ovo je bio savršen meč u svakom pogledu, posebno ako se u obzir uzme kakva je bila situacija. Sve je zadivljujuće", poručila je nova šampionka Rolan Garosa.

Ešli, kao i mnogi u Australiji, voli igru na travi i kaže da ima velike aspiracije i na Vimbldonu.

"Igram dobar tenis, a Vimbldon je još prilično daleko. Hoću prvo sve valjano da proslavim, da uzmem nekoliko dana odmora i onda da se spremam za naredni turnir. Volim sezonu turnira na travi. Uzbuđena sam što ću igrati u Velikoj Britaniji, nadam se dobrim igrama i tome da ću sebi ponovo dai priliku da dođem do same završnice", poručila je Bartijeva.

Od ponedeljka biće druga na svetu. I mnogi će je videti kao favorita. Ali ako ovako bude nastavila da igra, ni sam vrh nije nemoguća misija.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar