Тринкијери: Звезди предност због одмора!

Сутра од 18 часова почиње финална серија Суперлиге. . .

Кошарка 09.06.2019 | 16:20
Тринкијери: Звезди предност због одмора!
Дошли смо до финала Суперлиге у кошарци. Црвена звезда и Партизан ће се борити за трофеј, а играће се до три остварене победе. Црвена звезда има предност домаћег терена и биће домаћин сутра од 18 часова.

Партизан је имао мало дужи пут до финала тако што је у полуфиналу савладао ФМП с 2:1 у серији. Истиче Андреа Тринкијери да мотивације код његовог тима неће недостајати.

"Финале сваког такмичења, посебно лиге земље олимпијских, светских и европских првака носи велику мотивацију сваком спортисти. Жеља да се постане шампион покретачка је енергија сваког дечака кад почне да се бави спортом. Пред нама је нова серија мечева са највећим ривалом, противником са којим смо ове сезоне много пута одмерили снаге и са којим се одлично познајемо. То што су они освојили прстен АБА лиге, а ми пехар у Купу Србије, не значи да ће у предстојећим мечевима бити мање жеље, енергије и жара. Због титуле, али и због тога што су дуели Партизана и Звезде увек нешто посебно, што имају додатну драж чак и кад нису такмичарски", рекао је Тринкијери.

Јако битан фактор у овој причи биће и фактор умора јер ће црвено-бели са те стране имати предност. Исто важи и за предност домаћег терена.

"Црвена звезда је у Суперлиги и полуфиналу са Мегом имала максималан учинак, имала пар дана више за одмор и припрему, што јој даје предност, као и чињеница да ће имати меч више пред својом публиком. Ми смо циљеве које смо јесенас поставили испунили, пролазна времена у трци чији је циљ на крају следеће сезоне, су нам дала одређене показатеље. То не значи да у дуеле са Звездом улазимо без мотива. Чињеница да су фаворити само нас додатно инспирише на борбу, знамо каке обавезе носи играње у дресу Партизана и пружицемо максимум на терену са жељом да испунимо наше и снове наших навијача", истакао је Тринкијери.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар