Trinkijeri: Zvezdi prednost zbog odmora!

Sutra od 18 časova počinje finalna serija Superlige. . .

Košarka 09.06.2019 | 16:20
Trinkijeri: Zvezdi prednost zbog odmora!
Došli smo do finala Superlige u košarci. Crvena zvezda i Partizan će se boriti za trofej, a igraće se do tri ostvarene pobede. Crvena zvezda ima prednost domaćeg terena i biće domaćin sutra od 18 časova.

Partizan je imao malo duži put do finala tako što je u polufinalu savladao FMP s 2:1 u seriji. Ističe Andrea Trinkijeri da motivacije kod njegovog tima neće nedostajati.

"Finale svakog takmičenja, posebno lige zemlje olimpijskih, svetskih i evropskih prvaka nosi veliku motivaciju svakom sportisti. Želja da se postane šampion pokretačka je energija svakog dečaka kad počne da se bavi sportom. Pred nama je nova serija mečeva sa najvećim rivalom, protivnikom sa kojim smo ove sezone mnogo puta odmerili snage i sa kojim se odlično poznajemo. To što su oni osvojili prsten ABA lige, a mi pehar u Kupu Srbije, ne znači da će u predstojećim mečevima biti manje želje, energije i žara. Zbog titule, ali i zbog toga što su dueli Partizana i Zvezde uvek nešto posebno, što imaju dodatnu draž čak i kad nisu takmičarski", rekao je Trinkijeri.

Jako bitan faktor u ovoj priči biće i faktor umora jer će crveno-beli sa te strane imati prednost. Isto važi i za prednost domaćeg terena.

"Crvena zvezda je u Superligi i polufinalu sa Megom imala maksimalan učinak, imala par dana više za odmor i pripremu, što joj daje prednost, kao i činjenica da će imati meč više pred svojom publikom. Mi smo ciljeve koje smo jesenas postavili ispunili, prolazna vremena u trci čiji je cilj na kraju sledeće sezone, su nam dala određene pokazatelje. To ne znači da u duele sa Zvezdom ulazimo bez motiva. Činjenica da su favoriti samo nas dodatno inspiriše na borbu, znamo kake obaveze nosi igranje u dresu Partizana i pružicemo maksimum na terenu sa željom da ispunimo naše i snove naših navijača", istakao je Trinkijeri.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar