Терзић: Галвезу не да жена, преговори око Јовељића...

"Тренутно је најинтересантнији иностраном тржишту Дејан Јовељић, водимо преговоре са неколико клубова", рекао је генерални директор Црвене звезде на почетку припрема екипе за сезону 2019/20.  Нема бомби, тражи се шестица и повратак страсти.  Генерални директор Црвене звезде нашироко о прелазном року.

Фудбал 09.06.2019 | 22:30
Терзић: Галвезу не да жена, преговори око Јовељића...
"Као и обично пожелели смо играчима здравље и срећу и поновили им да понове успех из прошле сезоне. Сами су подигли лествицу и сада јавност очекује од њих да покажу да могу и хоће", рекао је Звездан Терзић данас на почетку припрема фудбалера Цревне звезде за сезону 2019/20.

Пет година од доласка у Љутице Богдана на место вршиоца дужности генералног секретара, непосредно пре него што ће УЕФА избацити црвено-беле из квалификација за Лигу шампиона, а четири и по године од Скупштине на којој је саопштио да је дуг клуба достигао 52 милиона евра и потом изабран за новог генералног директора, Терзић је тренеру Владану Милојевићу и екипи пожелео срећу у походу на још један пласман у Европу и још једну титулу првака Србије.

У претходних пет сезона освојене су три, од чега две у низу, изборен пласман у шеснаестину финала Лиге Европе, потом и групну фазу Лиге шампиона, а на последњој редовној седници Скупштине клуба Терзић је саопштио да дуг износи око 14 милиона евра.

"Сви ме питају кога ћемо да доведемо, а ја свима кажем да не можемо да имамо 14 играча на терену. Ми на свакој позицији имамо двојицу, тројицу играча. Неће бити много промена. Можда у две линије по један играч и то је то", рекао је Терзић и додао:

"Чека нас паклено лето, али биће лакше него прошло јер имамо оформљен тим који је играо Лигу шампиона и победио Ливерпул. После пласмана у Лигу шампиона довели смо доста играча и сада ће бити мирније, више ћемо се базирати на тренинзима", говорио је на паркингу подно северне трибине Стадиона "Рајко Митић", који би ускоро могао битно другачије да изгледа.

"Желимо од играча да поново покажу страст и енергију. Ја лично нисам задовољан како је екипа изгледала у финишу сезоне, али томе је допринела и рано освојена титула", нагласио је Терзић, који као функционер није успео да унесе пехар за победника Купа у просторије у Љутице Богдана.

Генерални директор напоменуо је да освајање шампионске титуле и ове сезоне остаје прва амбиција клуба.

"Немамо много времена, 18. јуна је жреб када ћемо добити противнике за прва два кола квалификација за Лигу шампиона, а већ 9. или 10. јула ћемо почети сезону".

Терзић је упитан и да прокоментарише одлуку Алехандра Галвеза из Уеске, који наводно није дошао у Црвену звезду, јер је чуо да у том клубу касне плате.

"Њему жена није дозволила да дође... Дешава се да понекад закасни плата, али ми последњих година без проблема пролазимо мониторинг УЕФА и добијамо потребне лиценце, што довољно говори каква је финансијска ситуација у клубу", рекао је Терзић.

О одласцима...

"Тренутно је најинтересантнији иностраном тржишту Дејан Јовељић, водимо преговоре са неколико клубова, а цифру диктира тржиште", рекао је Терзић, али није коментарисао гласине о томе да Црвена звезда очекује најмање пет милиона за свог "вундеркинда", а да најбоља понуда тренутно износи три и по милиона евра.

Он је потврдио да најбољи фудбалер, Марко Марин, остаје најмање до зиме.

Терзић је, попут тренера Милојевића, говорио и о ситуацији у којој су се нашла двојица фудбалера који наступају за репрезентацију Црне Горе, Филип Стојковић и Мирко Иванић, демантујући да је клуб захтевао да не играју против такозваног Косова у квалификацијама за ЕУРО 2020. године.

Упитан је и за египатског фудбалера, Карима Хафеза.

"Њега је Милојевић већ тренирао и он је његова жеља. Имамо понуде за Родића, па ће нам у случају продаје бити потребан леви бек. Нападача нећемо доводити осим ако неко оде. Као што сам и рекао, нећемо много доводити овог лета", рекао је Терзић.

Колики приход очекујете овог лета? 

"Ја бих волео да буде 50 милиона евра, али рекао сам већ да то зависи од понуда клубова. Да ли ће неко за Јовељића понудити три, четири, пет, шест или седам милиона..."

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нено

09.06.2019 21:10

Зар овај Терзиц није на робији,због проневјера у ОФК Београд

ОДГОВОРИТЕ