Terzić: Galvezu ne da žena, pregovori oko Joveljića...

"Trenutno je najinteresantniji inostranom tržištu Dejan Joveljić, vodimo pregovore sa nekoliko klubova", rekao je generalni direktor Crvene zvezde na početku priprema ekipe za sezonu 2019/20.  Nema bombi, traži se šestica i povratak strasti.  Generalni direktor Crvene zvezde naširoko o prelaznom roku.

Fudbal 09.06.2019 | 22:30
Terzić: Galvezu ne da žena, pregovori oko Joveljića...
"Kao i obično poželeli smo igračima zdravlje i sreću i ponovili im da ponove uspeh iz prošle sezone. Sami su podigli lestvicu i sada javnost očekuje od njih da pokažu da mogu i hoće", rekao je Zvezdan Terzić danas na početku priprema fudbalera Crevne zvezde za sezonu 2019/20.

Pet godina od dolaska u Ljutice Bogdana na mesto vršioca dužnosti generalnog sekretara, neposredno pre nego što će UEFA izbaciti crveno-bele iz kvalifikacija za Ligu šampiona, a četiri i po godine od Skupštine na kojoj je saopštio da je dug kluba dostigao 52 miliona evra i potom izabran za novog generalnog direktora, Terzić je treneru Vladanu Milojeviću i ekipi poželeo sreću u pohodu na još jedan plasman u Evropu i još jednu titulu prvaka Srbije.

U prethodnih pet sezona osvojene su tri, od čega dve u nizu, izboren plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, potom i grupnu fazu Lige šampiona, a na poslednjoj redovnoj sednici Skupštine kluba Terzić je saopštio da dug iznosi oko 14 miliona evra.

"Svi me pitaju koga ćemo da dovedemo, a ja svima kažem da ne možemo da imamo 14 igrača na terenu. Mi na svakoj poziciji imamo dvojicu, trojicu igrača. Neće biti mnogo promena. Možda u dve linije po jedan igrač i to je to", rekao je Terzić i dodao:

"Čeka nas pakleno leto, ali biće lakše nego prošlo jer imamo oformljen tim koji je igrao Ligu šampiona i pobedio Liverpul. Posle plasmana u Ligu šampiona doveli smo dosta igrača i sada će biti mirnije, više ćemo se bazirati na treninzima", govorio je na parkingu podno severne tribine Stadiona "Rajko Mitić", koji bi uskoro mogao bitno drugačije da izgleda.

"Želimo od igrača da ponovo pokažu strast i energiju. Ja lično nisam zadovoljan kako je ekipa izgledala u finišu sezone, ali tome je doprinela i rano osvojena titula", naglasio je Terzić, koji kao funkcioner nije uspeo da unese pehar za pobednika Kupa u prostorije u Ljutice Bogdana.

Generalni direktor napomenuo je da osvajanje šampionske titule i ove sezone ostaje prva ambicija kluba.

"Nemamo mnogo vremena, 18. juna je žreb kada ćemo dobiti protivnike za prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a već 9. ili 10. jula ćemo početi sezonu".

Terzić je upitan i da prokomentariše odluku Alehandra Galveza iz Ueske, koji navodno nije došao u Crvenu zvezdu, jer je čuo da u tom klubu kasne plate.

"Njemu žena nije dozvolila da dođe... Dešava se da ponekad zakasni plata, ali mi poslednjih godina bez problema prolazimo monitoring UEFA i dobijamo potrebne licence, što dovoljno govori kakva je finansijska situacija u klubu", rekao je Terzić.

O odlascima...

"Trenutno je najinteresantniji inostranom tržištu Dejan Joveljić, vodimo pregovore sa nekoliko klubova, a cifru diktira tržište", rekao je Terzić, ali nije komentarisao glasine o tome da Crvena zvezda očekuje najmanje pet miliona za svog "vunderkinda", a da najbolja ponuda trenutno iznosi tri i po miliona evra.

On je potvrdio da najbolji fudbaler, Marko Marin, ostaje najmanje do zime.

Terzić je, poput trenera Milojevića, govorio i o situaciji u kojoj su se našla dvojica fudbalera koji nastupaju za reprezentaciju Crne Gore, Filip Stojković i Mirko Ivanić, demantujući da je klub zahtevao da ne igraju protiv takozvanog Kosova u kvalifikacijama za EURO 2020. godine.

Upitan je i za egipatskog fudbalera, Karima Hafeza.

"Njega je Milojević već trenirao i on je njegova želja. Imamo ponude za Rodića, pa će nam u slučaju prodaje biti potreban levi bek. Napadača nećemo dovoditi osim ako neko ode. Kao što sam i rekao, nećemo mnogo dovoditi ovog leta", rekao je Terzić.

Koliki prihod očekujete ovog leta? 

"Ja bih voleo da bude 50 miliona evra, ali rekao sam već da to zavisi od ponuda klubova. Da li će neko za Joveljića ponuditi tri, četiri, pet, šest ili sedam miliona..."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neno

09.06.2019 21:10

Zar ovaj Terzic nije na robiji,zbog pronevjera u OFK Beograd

ODGOVORITE