Милошевић говорио Шпанцима о Луки...

Најбољи егзекутор на свету у овом моменту! "Нисам видео нападача у свом животу који има такву завршницу као он. Све погађа. Увек изабере најбољи могући шут. Феноменалан је. Никада не прави грешке о завршници, небитно да ли шутира левом, десном или главом".

Фудбал 09.06.2019 | 19:49
Милошевић говорио Шпанцима о Луки...
Саво Милошевић је у играчкој каријери одиграо 241 меч у Шпанији, наступао је за Сарагосу, Еспањол, Селту и Осасуну, наравно, одлично познаје Луку Јовића и много му је значио у каријери. Све то заједно чини садашњег тренера Партизана занимљивим саговорником за мадридске медије.

То је искористио Ас и позвао Милошевића да каже коју реч о Луки и додатно га представи навијачима Краљевског клуба.

Шта мислите о потпису вашег земљака за Реал Мадрид?

"Веома, веома сам срећан због њега. Његова одлука да потпише за Реал Мадрид је најбоља могућа", рекао је Милошевић.

Наравно да се Саво и Лука јако добро познају, а о свему сте могли и да читате у интервјуу из 2013. године на нашем сајту.

"Ми смо из истог места. Лукина породична кућа и моја су километар далеко једна од друге. Играо сам фудбал са његовим оцем, тако да познајем Луку јако дуго".

Да ли је Саво у неком моменту саветовао Луку да оде у Шпанију?

"Не могу ништа да вам кажем, ха-ха. Да, разговарали смо. Стварно сам се радовао што је одабрао Мадрид. Познајући његове могућности и квалитет, увек сам мислио да је то најбоља могућа дестинација за њега".

Како би дефинисао Јовића људима који га до сада нису гледали?

"Нисам видео нападача у свом животу који има такву завршницу као он. Све погађа. Увек изабере најбољи могући шут. Феноменалан је. Никада не прави грешке о завршници, небитно да ли шутира левом, десном или главом. Одабере најбољу опцију. Нема играча на свету у овом моменту који може да му приђе у том сегменту игре. У егзекуцији".

Постоје анализе да би можда Јовић био бољи као секундарни нападач...

"Не, он је деветка. Увек је био голскорер, рођена деветка. Био сам директор нижих категорија у Србији када сам причао са Луком и питао сам га да више учествује у игри. Зато што он зна јако добро да игра фудбал. Технички је јако добар, али се задовољава само са головима (ха-ха). У Ајнтрахту прошле године је већ учествовао мало више у игри, добио је и физичку снагу. Може увек да допринесе нечим више, не само головима".

Да ли је Јовић компатибилан са Каримом Бенземом?

"Како да не! Сигурно. Један од разлога због којих сам желео да Лука оде у Мадрид је Бензема. Он је најбољи нападач у последњих 10 година. Са њим би сваки играч на свету био компатибилан. Ако не можете да играте са њим онда нисте за фудбал. Лука може много да научи од њега".

Питају се многи је ли Јовић спреман за тако велики скок какав је Реал Мадрид.

"Неће ту бити проблема, не брините. Важно је што је прошао кроз клуб какав је Ајнтрахт пре доласка у Реал. Тако млади играчи треба да уче. Мадрид је један од највећих и доста се распитује око играча. Мислим да би Мадридиси требало да сачекају Луку зато што је млад. Али, неће морати превише да чекају, зато што је феноменалан. Уживаће много у његовим играма наредних година".

Шта ово све значи за Србију?

"Имамо веома добру генерацију младих играча. Долази и Европско првенство за младе ускоро. Важно је што је Јовић стигао до тако великог клуба", закључио је Милошевић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

силни

09.06.2019 18:47

Свака ти цаст Саво, све добро рекао о Луки.Само ја га уопсте не приметих на терену,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.06.2019 20:23

и он се некад борио против мафије у ФСС па је постао један од њих

Name

јо

09.06.2019 20:43

Никог ни тадица ни јовица ни остали бајаг звијезда