Milošević govorio Špancima o Luki...

Najbolji egzekutor na svetu u ovom momentu! "Nisam video napadača u svom životu koji ima takvu završnicu kao on. Sve pogađa. Uvek izabere najbolji mogući šut. Fenomenalan je. Nikada ne pravi greške o završnici, nebitno da li šutira levom, desnom ili glavom".

Fudbal 09.06.2019 | 19:49
Milošević govorio Špancima o Luki...
Savo Milošević je u igračkoj karijeri odigrao 241 meč u Španiji, nastupao je za Saragosu, Espanjol, Seltu i Osasunu, naravno, odlično poznaje Luku Jovića i mnogo mu je značio u karijeri. Sve to zajedno čini sadašnjeg trenera Partizana zanimljivim sagovornikom za madridske medije.

To je iskoristio As i pozvao Miloševića da kaže koju reč o Luki i dodatno ga predstavi navijačima Kraljevskog kluba.

Šta mislite o potpisu vašeg zemljaka za Real Madrid?

"Veoma, veoma sam srećan zbog njega. Njegova odluka da potpiše za Real Madrid je najbolja moguća", rekao je Milošević.

Naravno da se Savo i Luka jako dobro poznaju, a o svemu ste mogli i da čitate u intervjuu iz 2013. godine na našem sajtu.

"Mi smo iz istog mesta. Lukina porodična kuća i moja su kilometar daleko jedna od druge. Igrao sam fudbal sa njegovim ocem, tako da poznajem Luku jako dugo".

Da li je Savo u nekom momentu savetovao Luku da ode u Španiju?

"Ne mogu ništa da vam kažem, ha-ha. Da, razgovarali smo. Stvarno sam se radovao što je odabrao Madrid. Poznajući njegove mogućnosti i kvalitet, uvek sam mislio da je to najbolja moguća destinacija za njega".

Kako bi definisao Jovića ljudima koji ga do sada nisu gledali?

"Nisam video napadača u svom životu koji ima takvu završnicu kao on. Sve pogađa. Uvek izabere najbolji mogući šut. Fenomenalan je. Nikada ne pravi greške o završnici, nebitno da li šutira levom, desnom ili glavom. Odabere najbolju opciju. Nema igrača na svetu u ovom momentu koji može da mu priđe u tom segmentu igre. U egzekuciji".

Postoje analize da bi možda Jović bio bolji kao sekundarni napadač...

"Ne, on je devetka. Uvek je bio golskorer, rođena devetka. Bio sam direktor nižih kategorija u Srbiji kada sam pričao sa Lukom i pitao sam ga da više učestvuje u igri. Zato što on zna jako dobro da igra fudbal. Tehnički je jako dobar, ali se zadovoljava samo sa golovima (ha-ha). U Ajntrahtu prošle godine je već učestvovao malo više u igri, dobio je i fizičku snagu. Može uvek da doprinese nečim više, ne samo golovima".

Da li je Jović kompatibilan sa Karimom Benzemom?

"Kako da ne! Sigurno. Jedan od razloga zbog kojih sam želeo da Luka ode u Madrid je Benzema. On je najbolji napadač u poslednjih 10 godina. Sa njim bi svaki igrač na svetu bio kompatibilan. Ako ne možete da igrate sa njim onda niste za fudbal. Luka može mnogo da nauči od njega".

Pitaju se mnogi je li Jović spreman za tako veliki skok kakav je Real Madrid.

"Neće tu biti problema, ne brinite. Važno je što je prošao kroz klub kakav je Ajntraht pre dolaska u Real. Tako mladi igrači treba da uče. Madrid je jedan od najvećih i dosta se raspituje oko igrača. Mislim da bi Madridisi trebalo da sačekaju Luku zato što je mlad. Ali, neće morati previše da čekaju, zato što je fenomenalan. Uživaće mnogo u njegovim igrama narednih godina".

Šta ovo sve znači za Srbiju?

"Imamo veoma dobru generaciju mladih igrača. Dolazi i Evropsko prvenstvo za mlade uskoro. Važno je što je Jović stigao do tako velikog kluba", zaključio je Milošević.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

silni

09.06.2019 18:47

Svaka ti cast Savo, sve dobro rekao o Luki.Samo ja ga uopste ne primetih na terenu,

ODGOVORITE
Name

Re

09.06.2019 20:23

i on se nekad borio protiv mafije u FSS pa je postao jedan od njih

Name

jo

09.06.2019 20:43

Nikog ni tadica ni jovica ni ostali bajag zvijezda