Коларов пред трансфером каријере!

Рома га поклања џабе! Капитен ререзентације Србије би требало да буде адут у борби за титулу.  Коларов у Интеру само под једним условом. . .  Једна од страна ће морати да попусти. . .

Фудбал 09.06.2019 | 17:55
Коларов пред трансфером каријере!
Антонио Конте је преузео Интер и означио неколико мета за летњи прелазни рок, а међу њима је и "балкански" тандем из Роме око ког никако не могу да постигну договор.

Рома "кочи" трансфер Едина Џека, за ког има интересовања и из Енглеске, док у "вучици" немају ништа против да Александар Коларов напусти клуб, али у читавој причи постоји једна "зачкољица" која је откривена у данашњем издању листа "Коријере дело Спорт".

Наиме, Интер је понудио Коларову двогодишњи уговор, али не жели да за њега плати обештећење, док Рома не жели да пусти левог бека бесплатно.

Коларов је већ две године фудбалер Роме и претходну је обележио са чак осам голова, али са клубом из Рима има уговор на још годну дана, па на "Олимпику" не желе да раскидају уговор с њим док год постоји могућност и минималне зараде.

Тешко је предвидети којој количини новца се нада Рома за фудбалера од 34 године ком уговор истиче у јуну 2020. године, али су упорни у томе да зараде.

Након обавеза с репрезентацијом Србије, за коју је Коларов одиграо на месту штопера у дебаклу од Украјине (5:0), очекује се да ће леви бек сести са својим агентом и представницима Интера и Роме и коначно утврдити како да се преговори окончају успешно по њега.

Једна од две стране ће морати да попусти...

Подсетимо, претходно је отпала могућност да Коларов појача Црвену звезде.

Био је Александар Коларов шампион Енглеске са Манчестер Ситијем, играо за римске великане Лацио и Рому, али сада се налази пред највећим трансфером каријере. Никада у каријери није играо за клуб Интерове величине, а сада је на путу да то уради.

Римски дневник Коријере дело Спорт у јутрошњем издању доноси вест да је Рома можда спремна да за џабе пусти Коларова у Интер, само да га се реши. Капитен репрезентације Србије има још годину дана уговора са Вучицом, али римски клуб планира велику реконструкцију и подмлађивање тима где нема места за ветеране попут Коларова. Такође, желе да се реше и његове плате која годишње на бруто нивоу износи око 5.000.000 евра.  

Интер је заинтересован за Коларова откако је дошао Антонио Конте. Неразури су са Ромом практично већ договорили трансфер Едина Џека за око 13.000.000 евра, а нови тренер инсистира и на довођењу Коларова. Конте ће често играти систем са тројицом штопера у последњој линији и Коларов би као леви спољни решио проблеме на тој позицији. Конте на том месту има свог некадашњег миљеника из Јувентсуа, КвадваАсамоу и бразилског промашаја Далберта који ће напустити клуб. Коларов би дошао да појача конкуренцију Асамои, а Интер би његовим довођењем решио и питање извођача прекида којег до сада нису имали. У минулој сезони је Коларов са осам голова био најефикаснији дефанзивац Серије А и то је оно што треба Интеру од њега. Променом позиције у Контеовом систему и померањем напред на левог спољњег би били аморитозовани и дефанзивни пропусти којих је код Коларова било прилично минуле сезоне.

Интер чека јасан сигнал из Роме да српски дефанзивац нема цену и да може као слободан играч да пређе у Ломбардију. Рома се и даље нада да би у трампи за Џека и Коларова можда могла да добије неког младог играча. Жеља је Пинамонти, али је Интер одмах ставио вето на ту опцију и не пада му на памет да мења малдог нападача за Босанца и Србина. Друга Ромина жеља је малди голман Раду, али га је Интер већ обећао Ђенови која жели да га откупи...

Епилог око Коларова се полако ближи, све је извесније да ће у јесен каријере појачати Интер и заиграти за највећи клуб у каријери. Антонио Конте у њему види једно од оружја за напад на Скудето и прекид Јувентусове хегемоније.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар